Dropper inngangspengene på fredagen

Rune Hagestrand håper alle blir fornøyde når han i 2019 ikke kommer til å ta inngangspenger på fredagen under Brokelandsheiadagene.

Tekst: Tore Myrberg  Foto: igjerstad.no

For å dekke kostnadene ved arrangementet innførte Hagestrand inngangspenger i 2016. Nå åpner han opp fredagen slik at alle slipper gratis inn.

– Dette gjøres for å gi et ekstra godt tilbud til både utstillere og publikum denne dagen. Når alt er gratis kan det vel ikke være så mange som kan klage vil jeg tro, sier Hagestrand til iRisør.no.

Senker kostnadene

For å få regnestykket til å gå opp, droppes underholdningen fra scenen denne dagen. Dermed blir også kostnadene for arrangementet noe lavere.

– Samtidig er det alltid noen som ikke bryr seg om å bli underholdt, så da får de en egen dag der det ikke skjer noe som helst de må betale for. Gode tilbud fra utstillerne er også helt gratis, helt frem til de velger å benytte seg av dem, sier Hagestrand med et smil.

Nå er han spent på hvordan en gratisdag vil slå ut på besøket.

– Det vil forhåpentligvis øke noe på fredag, men jeg tror de faste besøkende likevel vil komme på lørdag eller søndag, da det skjer noe i tillegg.

Fortsatt gratis parkering

Et annet poeng er at de aller fleste jobber eller går på skole på dagtid.

– Derfor vil det nok være lørdag og søndag som blir de best besøkte dagene likevel. Jeg tror også at de aller fleste ønsker diverse underholdning og konkurranser, og velger å betale en overkommelig inngangsbillett for tilgang til dette.

Før det ble innført inngangsbillett, måtte man betale for å parkere. I 2019 blir det fortsatt gratis parkering for Brokelandsheiadagene. Også på fredagen.

– Vi må likevel ha noen parkeringsvakter som styrer dette, men vi vil i alle fall i 2019 spandere parkeringen på publikum på fredag, slik at det ikke på noen måte skal være grunn til å klage.

For tidlig for program

Nå gjenstår det å se hva som blir av konkurranser og underholdning lørdag og søndag. For det ønsker arrangøren ikke å slippe…foreløpig.

– Jeg jobber med forskjellige planer for programmet. Det skal uansett bli mye spennende for både små og store begge dager, avslutter Rune Hagestrand.