Alt fra båtbrann til full flypassasjer

Det har vært en travel helg med allsidige arbeidsoppgaver for politiet i Agder.

Tekst: Tore Myrberg

Seneste melding som har kommet inn var en melding om brann i båt utenfor Korshavn i Farsund rundt 11.30 søndag formiddag. På det tidspunktet var det uvisst om det befant seg folk i eller ved båten.

Som følge av dette ble det satt i gang en stor redningsaksjon koordinert gjennom Hovedredningssentralen. Alt av nødetater samt redningsskøyte og SeaKing ble satt i sving.

Det viste seg imidlertid at det hele skyldtes at to personer hadde satt fyr på en båt utend Kjøpsøy og at det ikke var noen personer som var skadet. De to kan nå vente seg et oppgjør med myndighetene da politiet har opprettet en sak på forholdet.

Flypassasjer slo seg vrang

Lørdag kveld klokken 21:47 måtte politiet ta hånd om en flypassasjer som ankom Kjevik fra Las Palmas. Vedkommende slo seg vrang ombord på flyet hjem, og skal ha vært svært beruset og verbalt utagerende.

Mannen var så truende at to medpassasjerer satte seg sammen med ham og hadde ham under kontroll fram til flyet landet. Der tok politiet over og mannen ble raskt rolig. Det var ikke nok til å unngå å bli kjørt i arresten samt bli anmeldt for oppførselen.

En annet litt spesielt oppdrag var klokken 03:30 natt til søndag. Da kom det inn melding om at flere biler var ute og kjørte på Øvre Longumvann i Arendal. Dette førte til at en politipatrulje ble sendt til stedet for å stanse kjøringen.

Da politiet kom fram var det ingen biler ute på isen. Politiet er klar i sin melding på Twitter om at kjøring på islagte vann ikke er tillatt, og at det hele reguleres i Lov om motorferdsel i utmark.

Branner og slåssing

En av hendelsene i helgen er knyttet til østregionen av Aust-Agder. Denne ble registrert 21:37 lørdag kveld og omhandler en brann i en kontainer ved Tvedestrand skole.

Brannmannskapene kunne raskt gi tilbakemelding om at det var kraftig røykutvikling i kontaineren, men at det ikke var noen fare for spredning.

Det har også vært en del uroligheter i flere av byene i politidistriktet. Ved 03-tiden natt til søndag slåss to unge menn om en kvinnes gunst i sentrum av Kristiansand. Heldigvis ble ingen skadet, men den mest aktive mannen ble arrestert og anmeldt for ordensforstyrrelse.

I Søgne er en person slått i hodet med en flaske. Mens i Lyngdal traff politiet på en mann som blødde fra hodet. Han ønsket ikke å forklare hva som hadde skjedd, og ble kjørt til sykehuset.