Risør FKs første daglige leder

Risør Fotballklubb vokser stadig. Det har ført til at man nå for første gang i klubbens historie har ansatt en egen daglig leder.

Tekst: Tore Myrberg  Foto: Privat

Med en rekke lag, stort anlegg med klubbhus og en rekke frivillige trenere og lagledere, mener leder Christian Axelsen det var på tide med en daglig leder i klubben. Om enn ikke på fulltid helt fra starten.

– Klubben vokser og det er mye mer som skjer på dagtid nå enn tidligere. Derfor ønsker vi å profesjonalisere oss og har ansatt Terje Frøyna som daglig leder i 50 prosent stilling, sier Axelsen.

Stolt av klubben

Frøyna er allerede dypt involvert i klubben fra før, og er både ydmyk og glad for å få jobben med å lede klubben administrativt.

– Jeg tiltrer med ydmykhet stillingen som daglig leder i en flott klubb som jeg er veldig stolt av å være en del av. Det er en utrolig jobb som er gjort i klubben til nå. Fantastiske mål er nådd takket være hard jobbing fra topp til tå, med tusenvis av frivillighetstimer. Men, jeg tenker at en daglig leder er noe klubben trenger, og at Risør FK er klar for å ledes videre, sier Frøyna til iRisør.no.

Han ønsker gjennom sin stilling å utvikle videre de verdiene som allerede ligger i klubben.

– Trenere, spillere, ledere, støtteapparat, sponsorer, kommune, veteranene og foreldre har hjulpet klubben dit den står idag. Min jobb vil være å videreføre kampplanen og jeg vil ha fokus på utvikling og glede.

Fra nå

Tirsdag kveld ble de siste formaliteter unnagjort, slik at Frøyna innehar stillingen umiddelbart.

– Jeg har allerede en god del timer på kjempesteinsmyra men starter i jobben i skrivende stund. Mye å sette seg inn å og noen utfordringer ligger allerede på bordet på kontoret som blir på klubbhuset.

Samtidig kommer han ikke til å gi seg som trener på kvinnesiden i klubben.

– Jeg fortetter som trener for A-laget damer, og trener per i dag også J16, sier Terje Frøyna.

Nok av oppgaver

Klubbens valgte leder ser ikke at det skal bli noe problem å fylle arbeidsdagen for den nye daglige lederen.

– Han arbeidsoppgaver blir support til trenere, FFO, anlegg, klubbhus, fiks og daglig arbeid med sponsorer og oppfølging av klubbarbeid.

Axelsen sier man har økonomisk ryggrad i klubben til å ta dette steget for å styrke arbeidet som blir gjort.

– Vi har gode ramme og langsiktige avtaler som ligger til grunn. I tillegg sparer vi inn penger som vi bruker i dag på innkjøp av tjenester ved å ansette Terje.

Kan bli utvidet

Det betyr også at Axelsen ser for seg muligheten til at stillingen som daglig leder i Risør Fotballklubb kan vokse i tiden som kommer.

– Terje kan forme sin stilling, så mulighetene er der. Det handler om å skaffe midler til å bygg opp om en økt stillingsbrøk, og jeg håper vi klarer det, avslutter Christian Axelsen.