Kunne beholdt redaktøren om de ville

Aust-Agder Blad kunne ha avlyst det kommende redaktørskiftet i avisa. Nåværende redaktør, Lars Taraldsen, ønsket likevel å bli i stillingen, men styret ville det annerledes.

Tekst og foto: Tore Myrberg

Det var Taraldsen selv som sa opp stillingen som redaktør, og det på grunn av kjærligheten.

– På det tidspunktet måtte jeg ta et valg. Min kjæreste, Sarah, bor i Oslo, og det fungerte ikke med å pendle inn for å treffe henne. Et par måneder senere fant vi ut at også hun ønsker å flytte til Risør, sier Taraldsen til iRisør.

Ønsket å fortsette

På bakgrunn av dette ga Lars Taraldsen et klart signal om at han gjerne kunne fortsette i stillingen om styret i Aust-Agder Blad så dette som hensiktsmessig.

– Det jeg sa til styret var at jeg stilte meg tilgjengelig til å fortsette dersom de ikke fant en bedre kandidat. For jeg er veldig glad i både Risør og avisa.

Da var imidlertid prosessen i gang, og enden på det hele ble imidlertid at styret i Aust-Agder Blad valgte å ansette Camilla Glad. Hun kommer fra stillingen som ansvarlig redaktør i Åmliavisa.

– Dette er de i sin fulle rett til, og jeg har full forståelse for at de velger en kandidat de mener er bedre egnet, sier Taraldsen.

Går til spennende jobb

Lars er stolt over det produktet han forlater og over de menneskene han har fått jobbe sammen med.

– Jeg føler vi har fått til noe bra, og at avisa er på rett vei. Samtidig er det viktig for meg å påpeke at jeg går til en veldig spennende stilling i Teknisk Ukeblad som jeg gleder meg til å ta fatt på.

Og selv om det nå blir osloboer av ham nok en gang, lover Lars Taraldsen at han også blir å se i Risør når det passer.

– Helt klart!