Håper mange kommer på viktig møte

Tirsdag 26. februar er næringslivet i Risør invitert til IMS sine lokaler til et dialogmøte med «Nye Veier». Hør i denne ukens «RisørPodden» hvorfor næringssjefen mener det er viktig at lokalt næringsliv stiller opp.

Tekst og foto: Tore Myrberg

Næringssjef Bård Vestøl Birkedal har gått så langt som å kalle det en katastrofe om E18 blir trukket så langt opp mot Vegårshei som noen har indikert. For den nye veien som planlegges er helt avgjørende for Risør.

– E18 er utrolig viktig. Det er ingen tiltak vi kan gjøre lokalt som vil ha så mye å si i forhold til å skaffe nye arbeidsplasser til Risør som det å bygge ut nye infrastruktur og bygge ut ny E18, sier Vestøl Birkedal.

Hør hele RisørPodden ved å trykke på denne lenken

Kom med argumentene

Det å få muligheten til å snakke direkte med «Nye Veier» i et slikt møte er noe han håper mange bedrifter ser nytten i.

– Det er veldig viktig å få belyst målene med regional verdiskapning. Det å få fram konsekvensene de forskjellige alternativene får for det lokale næringslivet, er utrolig viktig.

Og dette gjelder ikke kun de store bedriftene, men også de små foretakene som finnes rundt om i kommunen.

– Alle som opplever utfordring med å rekruttere kompetanse i Risør. Alle bedrifter som kunne tenke seg å ha et enda større nedslagsfelt rundt Risør. Bedrifter som trenger god infrastruktur knyttet til både varer og personer. Dette har stor betydning for de aller fleste bedrifter i Risør

Stortrives som næringssjef

Det er nå seks måneder siden Bård ble ansatt som ny næringssjef i Risør kommune. Og det ganske så nøyaktig.

– Jeg fant ut at i dag (onsdag) gikk prøvetiden min ut.

Det har vært seks spennende måneder.

– Tiden har vært spennende og hektisk. Jeg har møtte mange personer som har hatt mye spennende å komme med. Det skjer veldig mye i og rundt Risør for tiden, avslutter Bård Vestøl Birkedal.

Hør hele RisørPodden ved å trykke på denne lenken