Helgens premiere på Risør kino

Kinosjef Elen Lauvhjell byr på flere premiere denne kinohelgen i Risør kino. Her er oversikten.

Denne helgen har vi tre store norgespremierer, og stor variasjon på programmet. Den mye omtalte britiske actionthrilleren med Liam Neeson er det nok mange som gleder seg til, nemlig Cold Pursuit. Og hva er vel bedre tidsfordriv enn Instant Family, en virkelig crazy komedie med Mark Wahlberg i hovedrollen. Den tredje filmen denne premierehelgen er kanskje den varmeste anbefalingen og den sterkeste filmen, The Hate U Give. Vi skjønner at vi har en lang vei å gå, og at rasisme fortsatt lever i mange miljøer. Trist, sterkt, rørende.

Bilderesultat for cold pursuit

Cold Pursuit
Eng. Action/Drama/Thriller med Liam Neeson, Emma Rossum og Tom Bateman. 15 år.

Velkommen til Kehoe i Rocky Mountains! Det lokale politiet er ikke vant til at det skjer stort før sønnen av byens snøplogkjører, Nels Coxman, blir drept på ordre fra en mektig narkobaron. Drevet av raseri og hevnlyst setter Nels ut for å knuse kartellet – èn mann av gangen. Problemet er bare at hans kjennskap til drap skriver seg mest fra kriminalromaner. Det bryter ut i bandekrig mellom lokale narkobaroner som raskt eskalerer og farger byens hvite bakker blodrøde – alt takket være en lokal snøplogkjører.

Bilderesultat for Instant family

Instant Family
Am. Komedie med Mark Wahlberg og Rose Byrne. 9 år.

Alle gode ting er ikke alltid tre i denne herlige komedien med Mark Wahlberg og Rose Byrne.

Et par finner ut at de har tatt seg altfor mye vann over hodet når de blir fosterfamile for tre ustyrlige barn. Morsom og hjertevarm komedie med Mark Wahlberg, Rose Byrne og stjerneskuddet Isabela Moner i hovedrollene. Fra regissøren bak Daddy’s Home-filmene.

Bilderesultat for the hate u give

The Hate U Give
Am. Drama med Amanda Stenberg, regina Hall og Russell Hornsby. 12 år.

Engasjerende og dypt rørende. Anbefales ungdom/voksne.

Starr Carter er 16 år og beveger seg hver dag mellom to verdener: det fattige svarte lokalmiljøet, der hun bor, og den finere privatskolen i forstaden, som hun går på. Det er en ustabil balanse som går i stykker den kvelden Starr blir vitne til at barndomsvennen, Khalil, blir skutt og drept av en hvit politimann. Khalil var ubevæpnet. Da Khalils død blir forsidestoff over hele landet og nabolaget bryter ut i voldsomme demonstrasjoner, blir Starr nødt til å ta et valg, spesielt siden noen av vennene hennes på skolen antyder at Khalil kanskje fortjente det. Alle vil vite hva som skjedde, men det Starr velger å si – eller ikke si – kan ødelegge lokalsamfunnet og vennskap og sette hennes eget liv i fare.

Filmen er basert på Angie Thomas’ sterke roman om en helt vanlig jente, som havner i en uvanlig situasjon, tar for seg temaer som rasisme og politivold med intelligens, hjerte og urokkelig ærlighet. Inspirasjonen til The Hate U Give kommer fra bevegelsen Black Lives Matter. BLM er en internasjonal bevegelse som forsøker å bekjempe vold og systematisk rasisme av svarte. Men Angie Thomas er også inspirert av rapperen Tupac og hans uttrykk THUG LIFE – akronym for ‘The Hate U Give Little Infants Fucks Everyone’.