Ole Jonas med debutsingel som soloartist

Ole Jonas Kverndal har en lang historikk i Risør både musikalsk og som bosted. Derfor er det nok mange som følger spent med når han nå slipper sin debutsingel.

Tekst: Tore Myrberg

Det er nettopp denne fredagen at debutsingelen, Stone Age Wisdom, slippes for publikum. Sangen er skrevet av Ole Jonas Kverndal som synger og spiller gitar. Den er innspilt høsten 2018 sammen med Jürgen Milkereit som trakterer alle de andre instrumentene.

– Stone Age Wisdom er en lett og leken akustisk låt ispedd litt mandolin og fele. Den kan minne litt om Vamp og irsk folkemusikk. Sangen handler om evner og drømmer vi fremdeles har etter mange tusen år, forteller Kverndal.

Singer/songwriter

Ole Jonas har også tidligere gitt ut musikk som går inn under sjangeren singer/songwriter, og da med tett tilknytning til Risør.

– Blant annet en del med Risør-bandet 4CL. I tillegg skal det jo sies at jeg bodde i Risør i over 20 år før jeg flyttet til Tvedestrand.

Inspirasjonen som musiker finner han hos kjente navn innen bransjen.

– Da snakker vi om slik som Neil Young, The Waterboys, Led Zeppelin og Pink Floyd. Når det gjelder tekstene så er jeg jo vokst opp i London, så jeg skriver for det meste på engelsk. Jeg er opptatt av både det musikalske uttrykket og tekstene, så jeg håper å nå ut til det lyttende publikum.

Kan strømmes

Som seg hør og bør er det over strømmetjenester og musikknettbutikker man kan høre sangen.

Trykk på denne linken for å høre Stone Age Wisdom på Spotify

Men, det finnes også muligheter til å høre sangen «live» allerede i morgen. For da presentere Ole Jonas Kverndal både «Stone Age Wisdom og flere av hans tidligere sanger på Pærehaven i Grimstad.

– I uke ni er det kulturfestival i Tvedestrand, og jeg spiller allerede klokken 12:30 i morgen, avslutter Kverndal.