Dette klistremerket tar helt av

Foto: Tore Myrberg

Lite visste Asbjørn Aanonsen om hvilken respons han skulle få på klistremerket «Hundeposer, ja takk». Han har fått henvendelser helt fra Ofoten.

Tekst og foto: Tore Myrberg

Et døgn etter at iRisør.no fortalte historien er det mange som har skaffet seg klistremerket i Risør. En grønn beskjed til hundeeiere om at det er helt greit at de etter å ha plukket opp etter hunden kan kaste posen i nettopp deres restavfallsdunk.

– Jeg har levert merker til gratis utdeling på både Kiwi og Circle K, og har allerede fått beskjed om at de er tomme hos sistnevnte. Så jeg skal etterfylle flere merker i dag, sier Aanonsen.

Stor etterspørsel

Han er overveldet etter at positive reaksjoner har strømmet inn. Og ikke bare fra Risør. Saken har spredd seg ut over hele landet.

– Det er helt sjukt. Jeg har fått veldig mange positive tilbakemeldinger. Blant annet en epost fra en i Ofoten som hadde lest saken gjennom en link på en hundeside i Skien. Han lurte på om jeg kunne sende klistremerker oppover.

Les også:

Vil gjøre det lettere å bli kvitt hundeposene

Som om ikke det var nok, vil enda flere få vite om klistremerkene i morgen.

– NRK Sørlandet ringte meg og ønsket å gjøre et intervju i morgen tidlig klokken 07.10, så dette har virkelig spredd seg. Det viser litt hva spredning på Facebook kan føre til, sier Aanonsen.

Gir et signal

Nå håper han at all oppmerksomheten ikke bare fører til at hundeeierne får et sted å kaste hundeposene når de er på tur.

– Det er en ting. Men, jeg håper jo også at dette kan føre til at flere blir flinke til å plukke opp etter hunden, avslutter han.