Alt klart for CoWork Risør i toppetasjen

En oppussing av toppetasjen i Risør Næringsgård er i sluttfasen. Snart er det offisiell åpning av CoWork Risør.

Tekst og foto: Tore Myrberg

Visst nok har det vært mulig å få seg en kontorplass for en dag eller noen uker også tidligere, men nå gjøres det hele tydeligere gjennom CoWork Risør.

– Vi har gjort en jobb med å skape et mer ungdommelig og kreativt miljø. Nå begynner det å bli klart, og vi vil ha en offisiell åpning av CoWork Risør før påske, forteller Tove Esnault.

Et kontor for drop-in

Coworking handler om å ha en delt arbeidsplass, hvor forskjellige personer/bedrifter sitter i et felles miljø. I Risør legges det opp til at man finner den plassen som er ledig.

– Vi satser på kortidsutleie, hvor folk kommer inn for en dag, en uke eller en måned. I tillegg vil dette også være stedet hvor Risør kommune har sine etablererplasser. Tanken er at ingen har en fast plass, noe som gjør CoWork veldig fleksibelt, sier Michel Esnault.

For å skape noe nytt er det brukt ressurser på å skape en trivelig atmosfære. Blant annet med utsmykking av veggene.

– Vi har fått støtte av Østre Agder Sparebank til utsmykkingen, og har hentet inn Marthe Strand Mourier og Imad Alwahibi til dette.

Mer offensive

Gjennom CoWork Risør vil Risør Næringsgård gå mer offensivt til verks for å tilby sine tjenester. Dette arbeidet er allerede i gang.

– Roger Kvernvik Syversen skal ha ansvaret for å få fart på det hele og for å få fylt opp plassene. Det vil handle om å få tak på gründere, pendlere, sommerturister eller kanskje studenter som trenger et sted å skrive masteroppgaven. Når man leier seg inn får man samtidig del i fellesskapet med nettverk, skriver og felles lunsj, sier Esnault.

Og skulle noen trives så godt at de har lyst til å bli værende på huset, har han løsninger for det også.

– For de som trenger kontor på mer fast basis, har vi gode løsninger for det også, avslutter Michel Esnault.

Her kan du sjekke ut den nye facebooksiden til CoWork Risør