Ungdommene satte utrolig rekord

Risørrussen har satt en rekord det skal bli vanskelig å slå med årets «Krafttak mot kreft». Sluttsummen ble langt høyere enn de selv hadde drømt om.

Tekst og foto: Tore Myrberg

Denne uken var det på tide å oppsummere, og sluttsummen endte på hele 213 000 kroner. Dette er 80 000 mer enn fjorårets rekordsum.

– Og vi som nesten ble litt flaue da vi sa at vi hadde som mål å slå fjoråret. Dette er langt mer enn vi hadde trodd på, sier Anna Sollie.

Stått på over tid

Resultatet har imidlertid ikke kommet av seg selv. For «Krafttak mot kreft» er langt mer enn bøsseinnsamlingen som nylig ble gjennomført.

– Vi har holdt på med noe gjennom hele skoleåret. Loddsalg, kakesalg, pantet flasker og mye mer. Det har ikke gått en måned uten et prosjekt, forteller Tuva Axelsen.

Hun innrømmer at det har gått litt sport i å lykkes med innsamlingen.

– Vi har jo et konkurranseinstinkt. Blant annet håpet vi jo på å kunne få gullbøssa, som i år går til den som samler inn mest i den digitale innsamlingen. Men, der vi ble slått av Mandal. De er jo en større by, så vi er uansett stolte av at en by som Risør klarer så mye, sier Axelsen.

Les også:

Blir litt rart

Etter å ha lagt mye arbeid ned i innsamlingen, innrømmer jentene i aksjonskomitèen at det blir litt rart nå som innsamlingen er over.

– Ja, hva nå? Det har vært både gøy og lærerikt, og vi har jo holdt på med dette lenge, sier Sollie.

Hun ser ikke bort fra at hun kan komme til å engasjere seg også videre.

– Det er jo en fin sak å støtte. Dessuten er det et formål som virker. Forskningen på kreft går stadig framover.

Vil gi gode råd

Det som er helt klart, er at årets innsamling har lagt lista høyt for kommende kull med skoleelever. For det skal litt til å slå 213 000 kroner som rekord.

– Vi vil jo både at rekorden vi har klart blir stående og at den blir slått. Det er gøy å ha rekorden, men pengene går jo til en god sak. Derfor vil vi gjerne hjelpe kommende komité med gode råd, avslutter Tuva Axelsen.

Aksjonskomitéen består av Anna Sollie, Selma Cemalovic, Oline Grunnsvoll Torjussen, Ingrid Løite Jacobsen, Lea Hofsli Rødven, Tuva Axelsen og Ajla Basic.