Mandag åpner Brasserie Krag dørene igjen

Det er hektisk aktivitet på kjøkkenet. Farzand og Mirkan jobber hurtig med å få klar alle rettene, mens en gruppe venner sitter og venter på servering.

Tekst og foto: Tore Myrberg

Det hele er en liten prøve før Farzand og Mirkan førstkommende mandag åpner opp dørene for publikum på Brasserie Krag.

– Vi er veldig spente. Det å komme til Risør og så kunne åpne en restaurant er spennende. For jeg er veldig glad i menneskene her i Risør, sier Mirkan.

Det ble en hyggelig kveld for de som ble invitert til å prøvesmake maten i forkant av at Brasserie Krag åpner opp igjen.

Beholder navnet

Faste gjester av Brasserie Krag vil kjenne igjen det meste på menyen, og de to vennene har heller ingen planer om å bytte ut navnet på spisestedet.

– Det er så mange som kjenner til stedet som Brasserie Krag, så det vil vi beholde. Vi håper de som har gått hit tidligere kommer hit igjen, og i tillegg håper vi mange nye besøker oss, sier Farzand.

 

Her skal man kunne komme uansett om man er skrubbsulten eller har lyst på kaffe og kake.

– Vi kommer til å ha alt fra småretter til hovedretter. Og alt skal være hjemmelaget. Salater, hamburgere, pita og mange forskjellige pizza.

Farzand håper å kunne dele opp mange pizzaer i tiden som kommer.

Utvider menyen etter hvert

Under prøvesmakingen lørdag var det i tillegg til de tingene som skal serveres fra første dag, også retter med mer eksotisk preg.

– Det er kurdisk mat. Men, til å begynne med må vi prøve den tradisjonelle menyen. Så får vi se etter hvert om vi kan utvide med noen av de rettene våre gjester fikk prøve, sier Mirkan.

De vennene som fikk lov å prøvesmake, var imidlertid ikke tvil om at det her var retter som fortjener å være på menyen helt fra oppstart.

– Dette var fantastisk mat med mye variasjon. Spesielt godt var en type stekt brød som jeg aldri har smakt før, forteller Morten Strandquist.

En av tingene som slo godt an blant prøvesmakerne, var en type stekt brød som kan brukes til både tilbehør og snacks.

Bidrar til levende by

Hans mor, Anne Grete Strandquist, likte både maten og at det blir drift i lokalene igjen.

– Det er veldig viktig med aktivitet i lokalene som ligger i byens fineste kryss. Med Farzand og Mirkan kan det bli levende her igjen, sier hun.

Strandquist håper derfor at folk nå prøver ut det nye tilbudet i byen.

– Vi må gi de flinke innvandrerne vi har i Risør en sjanse til å satse. Da trenger de hjelp ved at folk bruker tilbudet.

Det ble mange retter å prøve ut for gjestene lørdag kveld.

Vil drive lenge

Det lyder godt i ørene til de to driftige herrene som satser på å skape seg et levebrød av å drive Brasserie Krag.

– Jeg håper folk liker oss, for vi har lyst til å drive dette stedet i mange år framover. Og er det noe man lurer på er det bare å spørre. Vi legger gjerne til rette for å arrangere bursdager eller lignende. Og vi satser på å holde åpent fra formiddag til kveld, avslutter Farzand og Mirkan.