Takket for muligheten stipendet har gitt

Publikum strømmet til åpningen av fotoutstillingen «Flyt» i Risør Kunstpark lørdag. Hovedpersonen selv, Ole Brodersen, takket Risør for muligheten.

Tekst: Tore Myrberg/Niclas Halvorsen  Alle foto: Niclas Halvorsen

Brodersen bor og jobber på Lyngør, men har alltid følt en tilhørighet til Risør. Derfor var det ekstra hyggelig for ham å stå klar med denne utstillingen.

– Stipendet jeg fikk av Risør kommune har vært veldig viktig for meg. Jeg er takknemlig for at kommunen satser på kunsten og ser avkastningen av å satse på kunst og kultur, sier Brodersen.

Risørs kultursjef Torolf Kroglund under åpningen.

Var spent

Det ligger i betingelsene når man får Risørs kunstnerstipend at man skal holde en utstilling i kunstparken etter at stipendperioden er omme. Brodersen hadde klart bildene som skulle stilles ut i god tid før dagens åpning.

– Jeg hadde roen i meg men var spent. Så langt har jeg fått en god mottakelse.

Faktisk var det allerede et rødt klistremerke ved ett av bildene i utstillingen, som signaliserer at bildet er solgt.

– Det er hyggelig, sier Brodersen.

Dag Alveng gratulerer Brodersen med utstillingen.

Alveng åpnet utstillingen

«Alt» av mennesker i Risørs kunstmiljø var til stede på åpningen. Og det var ikke hvem som helst som sto for åpningen. Dag Alveng er en av Norges fremste fotokunstnere, og har selv hatt Brodersen som student.

– Jeg så potensialet da Ole gikk på fotokunstskolen i Oslo. Fotokunst skal vare over tid, og det gjør bildene til Ole, sa Alveng, før han gikk mer konkret over på selve utstillingen.

– I motsetning til øyeblikksbilder, jobber Ole i et utvidet tidsregister. Enten det er lange eksponeringer, flere eksponeringer eller et roterende panoramakamera gir tiden rom til kreftene som er i landskapet. De er ikke bilder av landskapet, men heller spor av dets bevegelse, var blant tingene Alveng så under åpningen.

Etter talene var det tid for å nyte fotokunsten.

Fest på Seilloftet

Nå håper Ole Brodersen at mange i Risør tar seg tid til å se utstillingen mens den henger oppe. Selv skal han bruke kvelden på å markere at utstillingen er åpnet.

– Nå gleder jeg meg til fest. Vi skal ha 50 familemedlemmer, venner og kjente til bords på Seilloftet på Lyngør, avslutter Brodersen.

Det er alltid hyggelig for kunstnerne når et slikt merke er på plass ved bildet for å markere at det er solgt.