Stor interesse for video og sosiale medier

Det var trangt om plassen da Sørlandsporten Næringshage inviterte til kurs med Batfish onsdag morgen. Rundt 25 deltakere er langt fra dagligdags i Risør.

Tekst og foto: Tore Myrberg

– Dette er vi kjempefornøyde med. Batfish har holdt flere kurs slik som under gründeruka og i Kristiansand. Nå klarte vi å samle nesten like mange til kurs i Risør, sier daglig leder Camilla M. Grantham i Sørlandsporten Næringshage.

Camilla M. Grantham og Fredrik Opheim.

Vil at folk skal våge

Temaet for minikurset på 90 minutter var «Hvordan lage en engasjerende film til sosiale medier». Grantham tror mange bedrifter i østregionen har mye å hente påhvordan de tenker sosiale medier.

– Jeg tror det er mye å hente på å lage film i stedet for kun å ta et bilde. Så jeg skulle ønske at flere våget å gjøre dette. Dette gjelder både de store og de små bedriftene.

Under kurset fortalte Fredrik Opheim fra Batfish at det handler om å ha det gøy, og at det skal komme fram i det man filmer.

– Sosiale medier er så slagkraftig, og det er bare å prøve og øve på å bli bedre. Har du ikke kompetansen selv, så har du kanskje barn eller barnebarn som kan hjelpe, sier Grantham.

Enkelt å komme igang

Tilbakemeldingene etter kurset var udelt positive. Kursleder Fredrik Opheim fra Batfish sier det handler om å gjøre terskelen for å starte lav.

– Vi prøver å lære bort slik at det er lett å komme i gang. Gjøre terskelen lav. Får du først smaken på å lage video for sosiale medier, blir det fort morsommere, sier Opheim.

Dette er langt fra først gang han holder kurs om temaet, og Opheim opplever at det er enkelte spørsmål som går igjen fra deltakerne i etterkant.

– Det folk lurer på er hva trenger jeg av kamera og redigeringsutstyr. Svaret er at mye kan gjøres på mobiltelefonen. Lag de enkle tingene selv, og trenger du større produksjoner etter hvert, så engasjerer du et firma slik som Batfish, avslutter han.