Langsiktig arbeid førte til storkontrakt

Risørbedriften Lindal Smith Elementer har inngått en stor rammeavtale med JM Norge. Snart er første oppdrag, verdt 30 millioner kroner, i gang.

Tekst og foto: Tore Myrberg

I tøff konkurranse valgte JM Norge bedriften med tilhold på Akland og Vegårshei til å levere elementer til byggingen av 41 rekkehus på Skogsåsen i Oppegård.

– Dette alene er en kontrakt som er verdt 30 millioner kroner, og hvor vi skal levere elementer i fra juni i år og til mai neste år. Og dette er bare en del av en stor rammeavtale som vil gi oss en langsiktig forutsigbarhet i produksjonen, sier salgsleder Helena Guttormsen i Lindal Smith Elementer til iRisør.no.

Helena Guttormsen, Tor Inge Dokken og Jan Lindal under omvisningen i fabrikken på Akland onsdag.

Lang prosess

I går var representanter for JM Norge på besøk i Risør og Vegårshei for å ta produksjonslokalene i øyesyn. Tor Inge Dokken er innkjøpssjef hos JM Norge, og er glad avtalene man har inngått.

– Vi har vært igjennom en lang anbudsprosess på småhuselementer, hvor pris og kvalitet har vært viktig. Nå er vi i gang med de første 41 boligene, og så kommer det flere, sier Dokken.

Han kan fortelle at man innenfor rammeavtalene har inne to-tre prosjekter som kommer i tillegg til avtalen på 30 millioner kroner som man snart starter produksjonen til.

– Dette tegner allerede til å bli et stort samarbeid, og den første leveransen blir kjempeviktig. Vi skal blant annet Svanemerke alle våre boliger, og Lindal var veldig på for å få til den godkjenningen. Og jeg liker det jeg ser på fabrikken her, blant annet hvor lite avkapp det er, sier Dokken.

Det var med folk fra JM Norge både i forhold til det første prosjektet og det påfølgende hvor man ikke har skrevet kontrakten så langt.

Langsiktig arbeid

Jan Lindal var selv en tur innom for hilse på besøket østfra onsdag. Han sier til iRisør.no at rammeavtalen er et resultat av et langsiktig arbeid av et godt team.

– Da vi flyttet inn her på Akland i 2014 lagde vi en langsiktig strategi som vi har jobbet målrettet etter. Det er resultatet av den vi ser her i dag.

Lindal Smith Elementer har etablert seg som et stort navn på landsbasis når det gjelder trehus.

– Ute blir vi bare kalt «Trehusbyggeren fra trehusbyen Risør». Det er trehus vi kan, og at de store boligutviklerne velger oss er vi stolte av. Og jeg er stolt av salgsteamet. For dette er ikke noe enmannsshow. Vi har en strategi sammen som er godt forplantet i organisasjonen, sier Jan Lindal.

Pål Thorvaldsen (til venstre) viser fram produksjonen til noen av gjestene.

Ser lyst ut

Rammeavtalen med JM Norge går over de neste tre – fire årene, men kan fort bli forlenget om alle er fornøyde.

– I forhold til de enkelte kontraktene har vi med oss både folk fra prosjektet på Skogsåsen og for et nytt prosjekt. Pr. i dag har vi kun Lindal Smith Elementer som leverandør, men vi vurderer å ha en til, sier Tor Inge Dokken.

I tillegg kan det fort komme nye kontrakter på bordet med andre boligutviklere.

– Det er mer på gang. Vi jobber med andre riksentreprenører også, avslutter Jan Lindal.