Med et stort kjølerom på plass, kan gårdsbutikken på Hjembu bedre få vist fram kjølevarene. – Vi satser mer på gårdsbutikken framover, sier Harald Sveen.
Tekst og foto: Tore Myrberg
De besøkende får et helt annet inntrykk nå som den gamle disken er borte. Lokalet framstår som mer stilrent, og ikke minst langt mer praktisk i gårdsdriften.
– Bakgrunnen for ombyggingen var å få vist fram varene bedre, noe jeg synes vi har fått til. I tillegg er dette rommet positivt i produksjonen, noe som også trengs når vi nå skal satse mer på butikken, sier Sveen til iRisør.no.
Skjer alltid mye
Fokus på å ordusere mat, drifte butikken og levere catering er vesentlige faktorer i det hele. Med stadig sterkere konkurranse på cateringmarkedet, har Hjembu gjort noe endringer.
– Vi har flere nye ting på cateringmenyen. Samtidig har folk vært så fornøyde at vi har med klassikerne. Men, det er viktig at vi fornyer oss.
Siden Hjembu både har dyr på gården og driver med foredling av råvarene, blir dette en stadig viktigere del også innen cateringvirksomheten.
– Det er jevnt over enda mer fokus på våre egne råvarer. Blant annet har vi et eget menyforslag som tar helt utgangspunkt i det lokale. Vi gjør mer ut av de dyrene vi har på gården, sier Sveen.
Nyåpning lørdag
Som følge av ombyggingen som ble gjort da kjølerommet kom på plass, har gårdsbutikken i en periode vært stengt. Derfor blir det litt ekstra markering når den gjenåpnes denne lørdagen.
– Dette markerer vi med å presentere mye spennende ny grillmat. Blant annet har vi smaksprøver på ullgris, og kjører litt ekstra gode tilbud for å markere at det er åpent igjen.
Framover er det tanken at gårdsbutikken skal være helårsåpen, om enn ikke alle dager.
– Utenfor sesongen tenker vi oss fast åpent på fredager og lørdager, men i sesongen blir det selvsagt langt mer. Så håper vi mange finner veien hit til Hjembu både lørdag og videre utover, avslutter Harald Sveen.