Tok babysangen inn på Frydenborgsenteret

Det ble en skikkelig hyggestund da babysangen, som vanligvis er på menighetshuset på Frydendal, valgte å ta turen over til Frydenborgsenteret nylig.

Tekst: Tore Myrberg Foto: Privat

Hver mandag er det babysang i menighetshuset, og Camilla-Cecilie Nerdalen kan fortelle at mange stiller opp hver eneste uke.

– Dette er en super arena for mødre og fedre som er hjemme i permisjon til å treffe andre med barn, forteller hun.

Fikk en idé

Så kom tanken om å la flere få ta del i den gleden de som er med på babysangen opplever.

– Siden jeg har begynt å jobbe igjen etter permisjon, tenkte jeg at det hadde vært fint for de eldre å få se hva vi gjør. De eldre lyser jo opp med en gang de ser barn. Så jeg luftet stemningen for noen av de andre som pleier å være på babysangen, om dette var noe de hadde lyst til å være med på. Og de hadde kjempe mange lyst til.

Dermed ble det opprettet kontakt med Frydenborgsenteret, hvor man også syntes dette var en god idé.

– Så vi ble 10 foreldre og 10 barn, pluss Laila Stensvold (leder av babysangen) som tok turen opp til avdeling tre på Frydenborgsenteret mandag formiddag.

Fungerte fantastisk

Og det er bare å slå fast med en gang; dette var en stor suksess.

– Der var det «stinn brakke» med beboere fra Langtid 1, og samtlige av de eldre lyste opp da vi kom. Etter vi var ferdige med å synge det faste programmet vanket det søsterkake og kaffe til alle.

Etter selve syngingen, satte de syngende foreldrene seg sammen med de beboerne. Og flere fikk holde noen av de små barna som var på besøk.

– Det så ut til at de syntes det var helt fantastisk. Og flere av beboerne prater om denne dagen enda.

Vil ta turen igjen

Så stor suksess var det hele at man allerede snakker om å gjenta det hele.

– Vi vil definitivt gjøre det igjen! Men neste gang tror jeg turen må gå en etasje lenger opp, på lang tid 2, avdeling for demens, sier Nerdalen.

Disse foreldrene med barn var med:
Camilla-Cecilie Nerdalen og Julie, Mari Berg og Vemund, Katrine Bendiksen og Theodor, Mari Haugen Lundtveit og Peder, Linn Kristin Ra Johnsen og Elander, Iselin Laukvik Tønnesland og Emilie, Katrine Pedersen og Sofie, Birgitte Reiersen og Jenny, Fredrik Sundsdal og Annie, Ingeborg Joanne Krabbesund og Anne Constanse.