Har åpnet Seilskutesuiten – bli med inn

Det er ikke mange dagene siden første gjest satte sin fot på innsiden av den nyeste av suitene til Det Lille Hotel. Suiten har fått navnet «Seilskutesuiten».

Tekst og foto: Tore Myrberg

Navnet er ikke tilfeldig valgt. For den gangen det hele startet fikk den første suiten nettopp navnet «Seilskutesuiten».

– Med denne er vi oppe i 16 suiter, og vi har 66 sengeplasser. Det er en del, sier Oddvar Halvorsen, mens han viser oss rundt.

Se hvordan det ser ut inne i «Seilskutesuiten» her:

Samlet på tre steder

Både Halvorsen som eier og hotellsjef David Arnesen er godt fornøyd med det siste tilskuddet av suiter. Samtidig er «Seilskutesuiten» med på å samle hotellet.

– Nå er alt konsentrert på tre steder. Buvika, Storgata og her i Krags gate, sier Halvorsen.

Dette nyeste tilskuddet skal være en moderne suite i lys og frisk stil, selv om detaljene er hentet fra det mer historiske.

– Mange liker de historiske suitene, slik som Vatikanet. Men, det er viktig at vi også har noen mer morderne å tilby gjestene, sier Arensen.

Suite med egen kokk

De begge har troen på «Seilskutesuiten» som et romantisk sted å tilbringe tiden i Risør, og nå kan man faktisk leie suiter fra Det Lille Hotell hvor det følger med egen kokk.

– Vi har fått på plass en egen kokk. Tenk at du som par eller to par kan komme inn her å ha en egen kokk som lager maten til det inne i suiten, sier Halvorsen.

Siden suitene har kjøkken, er det ikke uvanlig at gjestene får servert mat på stedet. Tidligere har valgene stort sett stått mellom spekemattallerken og skalldyr.

– Vi er veldig glad for at vi har restaurantene her i Risør, men noen ganger ønsker folk å ha ting i suiten. Det tar vi til et nytt nivå. sier Arnesen.

Smaken av luksus

Som om ikke det er nok, er det også inngått et samarbeid med Åse Dagny Sletta, slik at man kan få massasje i suitene.

– Vi har allerede en mobil massasjebenk, så med egen kokk samt massasje i suiten, snakker vi om smaken av luksus, sier Halvorsen.

Han trekker også fram Kari Hannemyr, som har sørget for at «Seilskutesuiten» har fått det helt riktige uttrykket.

– Det hadde ikke gått uten Kari som kvalitetssjef. Hun setter sitt preg på det som gjøres slik at vi holder den høye kvaliteten, sier Oddvar Halvorsen.

– Også slår hun ned på om vi får noen for ville idéer, avslutter David Arnesen.