Ser muligheter i Buene og samarbeidet

Det er ett år siden Lohne & Lauritzsen kjøpte opp bygningmassen Buene. Lars Lauritzsen innrømmer gladelig at kjøpet var basert på følelser.

Tekst og foto: Tore Myrberg

Ved inngangen til en ny sommersesong har firmaet inngått en avtale med Raminta Muižytė om å drive restauranten.

– Vi har hatt mye kontakt med Raminta hele veien. Hun er like forelsket i Buene som oss, og kjenner bygget ut og inn. I tillegg har hun en ståpåvilje og mange gode idéer. Hun ønsker å bety noe for Risør, sier Lauritzen, under et besøk i Risør denne uken.

Glad i gamle bygninger

Lohne & Lauritzsen har gjennomført mange prestisjejobber innen rehabilitering. Lauritzsen selv sier at de er glad i velholdte gamle bygninger. Og selv om kjøpet av Buene ble gjort delvis med hjertet, er tanken at man skal tjene penger på investeringen.

– Det er ikke sånn man skal gjøre eiendomshandel, men vi angrer ikke. Og det er ikke snakk om at vi kommer til å tape penger på dette.

Store utbyggingsprosjekter i Risør gjør at han har troen på det å drive restaurant på Buene også utenom selve sommeren.

– Det er ikke slik at jeg tror på en fundamental endring i trafikken selv om Holmen nå blir bygd ut. Men, det er allerede åpenbart mer trafikk forbi Buene. Nøkkelen for resturantdrift er at man slipper å tenke på at man skal drifte fire etasjer. Det er vanskelig med lønnsomheten når det er sånn, sier Lauritzsen.

Har klare tanker

Med det gir han klare signaler om at man ønsker å se på muligheten til utvikle de tre øverste etasjene.

– Ting må gjøres ordentlig. De etasjene kan jo bli til både gjestehus og bolig. Vi er i dialog med kommunen, men har ikke noen konkrete planer foreløpig.

Da er det mer konkret at eiendomsselskapet og Raminta har skrevet en kontrakt for restauranten.

– Vi søkte på Finn etter noen til å drive restauranten, og fikk ti svar. Fem av disse var seriøse. For oss var det «feelgood» at Raminta skal drive den. Det er noe med å velge en lokal som forstår forholdene.

Glad for muligheten

Raminta Muižytė er glad for muligheten, og jobber hardt med å få alle brikkene på plass for å kunne åpne restauranten.

– Jeg er veldig takknemlig for at de valgte meg, og jeg har veldig troen på stedet, sier Muižytė.

Lauritzsen kvitterer med å si at han har veldig troen på henne.

– Vi har en avtale som gjelder for sommeren, men jeg ser ingen grunn til at den ikke skal kunne videreføres, avslutter Lars Lauritzsen.

Les også:

TILBAKE PÅ BUENE MED RESTAURANT FOR SOMMEREN