Holder støttemiddag for Fiskemottaket

Mange reagerte med vantro på brannen i Risør Fiskemottak. Nå er det flere som går sammen for å hjelpe bedriften til litt raskere å komme seg på beina.

Tekst og foto: Tore Myrberg

Raminta Muižytė på Buene og David Arnesen på Det Lille Hotel fant ut at det ikke holdt med å synes synd på folkene på og rundt Risør Fiskemottak. Nå tas det konkrete grep hvor alle kan være med å bidra.

– Vi vil holde en middag hvor alle pengene går til Fiskemottaket. Faktisk er det på deres egen Vipps man betaler. De har nummer 524 292 eller man kan søke på Risør Fiskemottak, forteller Muižytė.

Helaften på Buene

Det er et omfattende opplegg som er på gang. Nå håper Muižytė at responsen blir god.

– 1. juni blir det et arrangement med tre retters middag med drikke samt underholdning. Slik som at Risør Musikkorps kommer for å holde konsert. Det vil koste 600 kroner pr. kuvert, og det er bare å sette på meldingen hvem man er og hvor mange man skal ha plass til når man betaler på Vipps.

Muižytė synes det var et sjokk å høre om at det brant på Risør Fiskemottak, og fant raskt ut at hun måtte hjelpe til.

– Det var som om noen helte isvann over meg. Fiskemottaket betyr mye for Risør, og vi ønsker derfor å hjelpe til slik at de raskt kan komme i drift. Noen tenker kanskje at de er forsikret, men de pengene kommer ikke med en gang, så det er viktig at vi hjelper nå.

Raminta Muižytė og David Arnesen. Foto: Tore Myrberg

Håper på mange

David Arnesen klarte heller ikke å sitte stille når situasjonen oppstod. Nå håper han mange bestiller plass på arrangementet.

– Dette er noe for alle som er glad i fiskemottaket. Samtidig viser vi at vi støtter dem, og vi minner folk på hvor gode råvarer de har. Selv har vi de siste to årene kun brukt Risør Fiskemottak når det gjelder fisk og skalldyr, sier Arnesen.

Han har jevnlig gjester som har bedt spesielt om å få råvarer fra lokale leverandører, også denne uken.

– Nå har vi klart å ordne det denne gangen, men vi savner at fiskemottaket er i vanlig drift. Og det handler ikke bare om fiskemottaket, men også om de som fisker. Vi håper 1. juni kan bli en folkelig kveld. Det er jo en rimelig pris for tre retters middag og underholdning.

Flere med

Det er flere som bidrar inn, slik som at «Lokkemat» i Lillesand er med å hjelpe til. I tillegg er hver billett også et lodd.

– Du kan vinne et hjemmebesøk av Cecilie Schandy Kvernvik hvor hun lærer bort å lage verdens beste fiskekaker.

Man har også fått gode avtaler med De Tvende og Arendal Bryggeri, slik at man kun blir fakturert for det som blir solgt.

– Jeg håper flere aktører innen bransjen kan være med. For vi mangler fortsatt noen servitører og noen på oppvask. Dessuten mangler jeg en som kan spille taffelmusikk, sier Muižytė.

God nok plass

Siden det hele er på Buene skulle det være god nok plass selv om interessen skulle bli stor. Med fire etasjer å ta av, kan man fylle godt på med folk.

– Det blir veldig spennende å se, men vi håper mange benytter anledningen til å kombinere en fin aften med å støtte Risør Fiskemottak, avslutter Raminta Muižytė og David Arnesen.