Selger langt flere billetter i år

Risør Kammermusikkfest opplever at publikum er på vei tilbake til festivalen for fullt. Så langt i år er det forhåndssolgt 23 prosent flere billetter enn til samme tid i fjor.

Tekst og foto: Tore Myrberg

Det er festivalsjef Eirik Raude som kommer med de positive tallene. Han føler man er i ferd med å gjennomføre en vellykket snuoperasjon.

– Nå er billettsalget som et vanlig risørår. Vi har brukt et par år på å bygge opp igjen festivalen siden 2017, sier Raude til iRisør.no.

Mange kjøper tidlig

I motsetning til en rekke andre arrangører opplever kammermusikkfesten at mange kjøper billetter tidlig. Dermed er økningen en reell pekepinn på interessen for årets festival.

– Det er ca. 2100 billetter som er solgt til nå, og om vi når litt over 5000 er vi veldig godt fornøyde.

En av tingene som vil gå igjen under årets utgave av Risør Kammermusikkfest, er at det blir mye sang. Dette som følge av at man har mezzosopran Marianne Beate Kielland som kunstnerisk leder i 2019.

– Vi var litt spent på hvordan det ville påvirke publikum, men det er tatt godt imot. For det blir mer vokal. Faktisk noe sang på hver konsert, og det er ikke vanlig. Men, det blir ikke slik hvert år, sier Raude.

Matiné på rådhuset

Blant tingene som selger godt er matinéene som skal være på Risør rådhus. Av tre er allerede to utsolgt.

– Kun ved en er det billetter igjen. Fem av seks huskonserter er også utsolgt, og om du ønsker gode plasser under åpningskonserten, så må de kjøpes nå, fastslår Raude.

Festivalsjefen føler at det er god lokal oppslutning fra Risørs befolkning når det gjelder kammermusikkfesten, noe som gjenspeiles i billettsalget.

– I fjor ble 60 prosent av billettene solgt her i Risør. Da må vi anta at de er kjøpt av lokale. Jeg tror det er viktig for både festivalen og Risør at vi har et lokalt publikum i tillegg til de tilreisende, avslutter Eirik Raude.