Inviterer til fartsfest på Barmen

Lørdag blir det fart og spenning med Norgescup i longboard i Risør. Et sted mellom 30 og 40 deltaker skal kjempe om heder og ære ned bakkene på Barmen.

Tekst og foto: Tore Myrberg

Gutta i Jalla Skateteam følger opp fjorårets suksess med et nytt arrangement, og samler 25. mai mange av de beste utøverne i Norge til Barmen downhill challenge 2019.

– I fjor var det et vanlig race, mens nå er det jo Norgescup. Dermed er det hele mer seriøst da de beste samler poeng i konkurranser på Voss, i Volda og her i Risør, forteller Ketil Thorvaldsen.

Mer sikkerhet

Det er Ketil Thorvaldsen, Cornelius Knudsen og Gustav Sigmundstad som arrangerer. Heldigvis har de også en rekke andre som hjelper til i arbeidet både før, under og etter konkurransedagen.

– Det blir mer sikring i år, siden det er Norgescup. I tillegg må deltakerne ha full lærdrakt og helhjelm for å kunne delta, sier Gustav Sigmundstad.

– Mesteparten blir som i fjor, bare at vi må legge ned litt mer innsats. Også håper vi det kommer enda flere for å se på i år, føyer Thorvaldsen til.

Begge lover at det skal bli lagt til rette slik at folk får parkert på en grei måte.

– Vi legger opp til grilling og moro, så her kan man legge hele lørdagen, sier Sigmundstad.

Fire i hvert heat

Erfaringene fra i fjor gjør at det hele starter litt tidligere på dagen denne gangen. Først kjøres det timetrial fra klokken 12, også starter heatkjøringen rundt klokken 13.

– Det er fire i hvert heat, og gruppene settes opp på grunnlag av tiden i timetrial. To fra hvert heat går videre helt til vi står igjen med finalen, sier Thorvaldsen.

Han håper man i år havner på noe flere deltagere enn fjor.

–I fjor var det rundt 30, og vi håper på 30 – 40 i år. Men, mange melder seg først på i siste liten. Vi vet imidlertid det kommer folk for å delta som er fra Sverige og Finland, men som nå er bosatt i Norge.

Skal «prøvekjøre»

Som arrangør er det så mye å gjøre at det ikke er noe fra Jalla Skateteam som er med i selve konkurransen. Det betyr imidlertid ikke at våre lokale holder seg utenfor løypa hele tiden.

– Jeg skal nok får kjørt noen ganger nå som vi har en lukket bane. Men, for oss ligger det mye i å møte andre som kjører.