Joakim sikret første seier i ny klasse

En litt trøblete start på helgens Sørlandscup lørdag ble snudd til full triumf søndag for Joakim Eriksen Saltnes. Nesten prikkfri kjøring førte til årets første seier.

Tekst: Tore Myrberg Foto: Risør Offroadteam

Helgens Sørlandscup ble kjørt i Arendal med runde en lørdag og runde to søndag. Det kunne ha startet langt bedre for den unge biltrialkjøreren fra Risør.

– Lørdag hadde vi litt uflaks med knekt giroverføring før vi begynte. Det ble fikset slik at vi kom i gang med kjøringen, og jeg følte jeg hadde god flyt. Siste banen for dagen var imidlertid vanskelig for mange i den klassen jeg kjører. Der knotet jeg litt og hadde noe feilvurderingen som førte til en del prikker. Det igjen gjorde at jeg falt litt på resultatlista, sier Joakim til iRisør.no.

Strålende søndag

I tillegg klarte han å knekke en bladfjær i nettopp den siste løypa lørdag, noe som gjorde at bilen måtte hjem til Risør for skruing.

– Vi fikk fikset bilen på kvelden og var klare igjen søndag. Der startet det veldig bra, og foran siste bane for dagen lå jeg an til å vinne det hele. Alt i tøff konkurranse med Halvor Sundsli fra Team Framfus.

Det førte til at Joakim var ganske så nervøs før den siste banen, noe som straks ble bedre da bilen begynte å rulle.

– Jeg klarte å beholde roen og kjørte banen feilfri begge gangene. Dermed vant jeg mitt første løp i ny bil og ny klasse med 10 prikker totalt. Sundsli kom på andre med 20 prikker.

Stor forskjell

Med en ny pokale til premiehylla i boks, var det ikke rart at Joakim Eriksen Saltnes kunne vende fornøyd hjem til Risør.

– Med tanke på den harde konkurransen og de krevende løypene, er jeg veldig fornøyd. Det er gøy å vise at man kan holde følge med de som har kjørt i mange år.

Han synes samtidig det er gøy å kjøre konkurranse i en klasse hvor det er lov å gjøre mer med bilen.

– Det er helt rått hvor stor forskjell det er på fremkommeligheten i den nye bilen og det jeg har vært vant til. Det å ha muligheten til å skru av og på sperrene gjør det også lettere mange plasser.

Litt overrasket

Det at han skulle vinne andre runde i Sørlandscupen kom som en liten overraskelse på Joakim. Samtidig føler han det er fortjent.

– Med tanke på hvor bra jeg kjørte synes jeg det var fortjent. Jeg fikk da også mye skryt av de langt mer erfarne konkurrentene min. Slikt er gøy, avslutter Joakim Eriksen Saltnes.