Astrid (100) fikk testet paintball

Astrid Eeg

Tirsdag var det åpen dag på Frydenborgsenteret. Det var flere aktiviteter å velge mellom, men det som slo best an var paintballstasjonen.

Tekst og foto: Knut Erik Liane.

Takket være ett samarbeid med psykisk helse fikk man satt opp blink og utstyr, slik at alle kunne prøve å skyte med paintballgevær.

– Fysioterapeutene har tatt for seg det meste av arbeidet med organiseringen. Dagsenteret har stått for maten, og psykisk helse har fått leid inn paintballgevær og satt opp område til å skyte, sier Åsta Hegdahl fra dagsenteret.

Åsta Hegdahl

Ronny og Frida fra psykisk helse sørget for at alt gikk som det skulle under skytingen. Ronny lærte bort hvordan man håndterer våpenet, og hjalp til med å holde dersom det trengtes.

– Alle som vil skal få prøve seg på å skyte. Selv de sengeliggende skal vi få tilrettelagt for, sier Frida Fred Dørsdal.

Og skyte det gjorde de. Ronny fikk nesten ikke pause da det hele tiden var noen som ville prøve seg. Bosatte, ansatte og besøkende ville prøve seg på å skyte blink. En som hadde det moro var Astrid Eeg på 100 år.

– Det var kjempe spennende. Sånt har jeg lyst å prøve igjen seinere, sier Astrid.

Frydenborgsenteret fikk også hjelp av frivillige fra både Røde Kors besøkstjeneste og frivillighetssentralen.

– Det blir mye folk og støy. For at de eldre ikke skal bli forvirra har vi sørget for at alle skal ha følge. Det gjør at de eldre føler seg tryggere, sier Åsta Hegdahl.

Her kan du se en liten bildeserie fra dagen: