Ber båtfolket være oppmerksomme

Det er ikke den mest moderne politibåten, men den skal i hvert fall virke denne gangen.

Politiet i Agder oppfordrer folk til å sikre båter, motorer og annet utstyr for å unngå at tyver får tilgang til lett omsettelige varer i sommer. I tillegg ber politiet publikum være oppmerksomme.

Tekst: Pressemelding fra politiet

Politiet har fått flere anmeldelser på båter og båtmotorer som er stjålet på Sørlandet den siste tiden, og ber nå båteiere om å være årvåkne.

– Det er viktig at publikum følger litt ekstra nøye med i sin båthavn. Dersom man ser noe mistenkelig i båthavner eller i andre områder der båter oppbevares, kan publikum ta kontakt med politiet på 02800, sier leder for Felles Straffesaksinntak i Agder politidistrikt, Unn Hege Sørensen.

– Dersom man har bilder av noe mistenkelig kan man også sende dette til oss, gjerne via messenger på Politiets nettpatrulje- Agder på Facebook, sier Sørensen.

I løpet av mai og juni vil mange sørlendinger sette båtene sine ut på vannet, og de som er ute etter å stjele båter, motorer og annet utstyr er klar over dette.

Nå ber politiet båtfolket være på vakt.

– I tillegg til at publikum må være oppmerksomme, oppfordrer vi alle til å sikre båtene sine så godt som mulig. Det er flere tiltak man kan gjøre for å gjøre det vanskeligere å stjele båt og utstyr som båtmotorer, sier Sørensen.