Fikk kalenderen på plass før sommersesongen

Risør Musikkorps håper i år på ekstra godt salg av sin tradisjonsrike kalender. For allerede nå er kalenderen klar for salg.

Tekst og foto: Tore Myrberg

Det er lenge igjen før kalenderen kan tas i bruk, da 2020 preger forsiden. Likevel er Bente Artnsen i musikkorpset glad for at den har ankommet byen.

– Den er rekordtidlig ferdig i år, for vanligvis kommer den ikke før i begynnelsen av august. I år ville vi ha den klar før sommergjestene kommer, sier Arntsen til iRisør.no.

Salgsstart nå
Det er et samarbeid med Nina Akersveen som har gjort det hele mulig. Det har samtidig ført til en litt annen layout på årets katalog. Men, det er fortsatt lokale bidrag med bilder fra Risør som pryder det enkelte ark.

– Akersveen og Halvard Ellefsen har plukket ut bildene til årets kalender. Til forsiden har de plukket ut et bilde tatt av Grete Palmyr. Andre bidragsytere er Bjørn Svensson, Halvard Ellefsen, Niclas Halvorsen, Turid Danielsen og Maria Aspesæter Heap. Sistnevnte med et litt utradisjonelt julebilde hvor det verken er julegater eller kirke med.

Til sammen er det trykt opp 2300 kalendere, og de siste årene har man hatt igjen noen kalendere når salgsperioden har gått ut. Med tidligere salgsstart, håper man å selge ut alt i år.

– Vi begynner allerede neste onsdag når vi har vår tradisjonelle konsert i Urheia. I tillegg kan man kjøpe den på turistkontoret, hos Galleri Nylund Larsen og hos Lindstøl Libris.

Viktig kalender

Det er ingen tvil om at kalenderen er en viktig inntekstkilde for Risør Musikkorps. 2020-kalenderen koster 130 kroner å kjøpe, og med 2300 kalendere blir det forhåpentlig et godt overskudd.

– Dette er vår hovedinntektskilde, sier Bente Arntsen.

Alle i korpset må selge noen kalendere hver for at man skal komme i mål. I tillegg er det årlig en rekke bedrifter som også bidrar med å kjøpe inn en del eksemplarer.

– De har muligheten til å få trykt sin egen logo på kalenderen, avslutter Arntsen.