Har åpnet for stolpejakt i den hvite by

En ny farsott har inntatt Risør. Denne gangen er det ikke Pokemon eller geocaching som gjelder, men stolper med egne koder.

Tekst og foto: Tore Myrberg

Det er Hope IL som står bak det nye tilbudet i Risør. Rundt om med sentrumsnær beliggenhet har de plassert ut 23 stolper som deltakerne kan jakte på.

– Dette er helt gratis, og er ment å få flere folk ut i naturen som et lavterskeltilbud, forteller Mads Henrik Sandnes i Hope Idrettslag.

Offisiell åpning lørdag

Over hele landet foregår jakten på stolper, som igjen gir forskjellig antall poeng som man samler opp. For de ivrigste kan vi røpe at det hele er i gang, selv om den offisielle åpningen først er på Risør torv lørdag.

– Da vil vi dele ut kart med stolpeplasseringer på. Vi vil også informere og hjelpe til med å installere applikasjon på mobilen for de som ønsker det.

For stolpejakt kan man gjennomføre både via kart eller mobilen. De fleste vil nok finne det som enklest å laste ned stolpejakten.no.

Finner man en stolpe, kan denne registreres på en av følgende tre måter: Gjennom applikasjonen, manuelt på nett ved at du noterer kodene når du er ute, eller ved at du sender kodene du har funnet til Mads Henrik på Sørlandet Feriesenter.

– Siden jeg også driver i reiselivsbransjen, må det også nevnes at en effekt av dette vil være at familier/turister blir lengre i byen. Det er også endel som legger opp reiseruten etter hvor det er stolper. Vi har allerede fanget opp en familie fra Drammen som legger helgen til området denne åpningshelgen. Om stolpejakten ikke hadde blitt ferdig til tiden ville de avbestilt, sier Sandnes.

Håper å kunne utvide

De som ønsker seg kart, kan få dette hos Sport 1 i Risør, hos turistinformasjonen eller hos Sørlandet Feriesenter.

– Det hele holder på fram til 1. november. Etter dette blir det trukket ut noen vinnere blant de som har fått registrert alle postene. Vi hadde ikke kunne gjort dette uten lokale sponsorer, så vi vil rette en takk til Sparebanken sør, Sport 1, Risør Pensjonat og Brygga Restaurant og Pizza, sier Mads Henrik Sandnes.

Noen vil sikkert lure på hvorfor Hope IL ikke heller legger det hele til sitt eget nærområde. Mads Henrik Sandnes kan fortelle at det ligger i planene videre.

– Blir det en suksess, så vil det bli andre stolper å finne til neste år. Da vil vi også legge ut stolper på Hisåsenkartet på Sandnes området.