Vil pensjonere 45 år gammelt piano

Risør Frikirke har startet en innsamlingsaksjon for å kunne skaffe seg et nytt piano. De håper folk vil bidra til at de når målet om rundt 100 000 kroner.

Tekst og foto: Tore Myrberg

På en innsamlingssøyle godt synlig inne i Risør Frikirke skraverer Signe Sollien Andresen med rødt. Nye gaver blir registrert, men det er fortsatt langt opp til toppen.

– Vi er på 34 000 kroner nå. Vi har ikke sjekket akkurat prisen, men jeg tenker vi må opp på rundt 100 000 kroner for å kunne kjøpe et nytt piano, sier hun.

Fortjener et godt piano

Både hun og Sander Klemsdal er klare på at det trengs et nytt piano. For det gamle begynner å trekke på årene.

– Pianoet vi har nå er 45 år gammelt og direkte slitent. Ting har forandret seg, så vi trenger noe med bedre lyd, sier Sollien Andresen.

Ikke minst med tanke på at det ikke er lenge siden Risør Frikirke gjorde et skikkelig løft med å pusse opp innvendig.

– Jeg føler at lokalet fortjener et enda bedre instrument, sier Klemsdal.

Må finansiere selv

Behovet er absolutt til stede. I tillegg til de vanlige gudstjenestene, brukes frikirken til alt fra basarer til konserter, og ofte blir det spilt musikk. Og man er avhengig av velvillige givere for å komme i mål med en så stor investering.

– Vi er jo stort sett en selvfinansierende virksomhet. Derfor håper og tror jeg at det er flere som vil være med på dugnaden, sier Sollien Andresen.

Den første tredelen av innsamlingsmålet har man brukt tre uker på å samle inn. Og troen på at man skal klare 100 000 kroner er til stede.

– Jeg håper og tror at det er flere enn de som går i frikirken hver søndag som kan få glede av en instrumentoppgradering, og derfor også vil støtte oss, avslutter Signe og Sander.