– En motivasjonspille for bok nummer tre

I vår kom Linda Holdø Skomakerstuen med sin andre bok med handling lagt til Risør. Nå har hun fått kommunens prosjektstipend til bok nummer tre.

Tekst og foto: Tore Myrberg

Selv ble hun overrasket da beskjeden kom om at hun var tildelt prosjektstipendet på 40 000 kroner. For det manglet ikke på kandidater.

– Jeg leste jo i avisa at det var rekordmange søkere, så jeg ble overrasket. Men, det var en veldig gledelig overraskelse, sier Holdø Skomakerstuen.

Verdsatt

Det at hun skriver feelgood-romaner fra Risør var noe ordfører Per Kristian Lunden kom inn på da han leste opp begrunnelsen under tildelingen tirsdag kveld.

– Helt personlig mener jeg at bøkene hennes er et glimrende utgangspunkt for en feelgood tv-serie, selvsagt lagt til Risør, var hans budskap.

Selv er Linda Holdø Skomakerstuen glad for at hennes bøker blir verdsatt i egen by.

– Det å få stipendet gjør at jeg føler meg verdsatt av Risør kommunen.

Tenker på ny bok

Hun fremhever at det er viktig med god motivasjon når man skriver en bok. Og det av flere grunner.

– Man jobber jo helt alene. Det er deg, PCen og teksten. Dessuten tar det veldig lang tid å skrive bok. Vi snakker om flere hundre timer, så det tar gjerne et par år. Det er veldig lang tid.

På toppen av dette har man ikke noen garanti for at man havner blant to permer.

– Greia er at man må stå løpet ut, og når man har jobbet så lenge med prosjektet er det ikke noen garanti for at den blir gitt ut. Dette stipendet var virkelig en motiveringspille for bok nummer tre. Og jeg har mange idéer rundt den, sier Holdø Skomakerstuen.

Her er begrunnelsen ordføreren leste opp under tildelingen:

Prosjektstipendet på 40.000 kr går til forfatteren Linda Holdø Skomakerstuen. Linda er fra Risør og handlingen i bøkene hennes er lagt til Risør. Begrepet Risørforfatter får dermed dobbelt betydning. Linda beskrives ofte som en feelgood-forfatter, og treffer en bred og entusiastisk lesergruppe. For oss som kommer fra og bor i Risør er handlingen lagt til gjenkjennelige steder og vi synes også vi drar kjensel på noen av personene i romanene. Samtidig er det noe ekte og universelt over både miljø, personer og historier. Vi tildeler Linda årets prosjektstipend for å fortsette og utvikle sitt fine forfatterskap. Personlig mener jeg også bøkene burde være et glimrende utgangspunkt for en TV-serie, selvsagt lagt til Risør.