Over 200 har allerede jaktet stolper

Over 200 personer har så langt lastet ned applikasjonen og jakt stolper i Risør. Mads Henrik Sandnes i Hope IL håper det blir langt flere.

Tekst og foto: Tore Myrberg

Det er ikke lenge siden stolpejakte startet opp i Risør av Hope Idrettslag. Målet er å få folk ut i aktivitet gjennom et gratistilbud, og mange er allerede i gang.

– Vi syntes at det har blitt en flott start. Stolpejakten er for mange er noe helt nytt. Jeg håper også at de som bare har lastet ned stolpejakten, og tatt en post, kommer seg ut og får tatt resten i løpet av sommeren, sier Sandnes til iRisør.no.

Mange har funnet alle

Med strategisk plassering på torvet i Risør, er det enkelt å ta først post. Derfor er det nok en god del som har lastet ned applikasjonen og registrert nettopp denne stolpen for å teste systemet. Andre har virkelig stått på i letingen etter stolper.

– Det at allerede 38 har tatt alle de 23 postene er jo flott (pr. torsdag denne uken). Dette er et oppstartsår, og vi valgte å samle postene endel.

Han håper folk i Risør tenker stolpejakt også når de reiser ut av kommunen.

– Det er stolper plasser over store deler av landet, så dette er en aktivitet man kan gjøre på ferie og andre turer i Norge.

Merker effekt

På samme måte håper han folk fra andre steder i landet legger turen til Risør for å finne de 23 sentrumsnære postene her. Og det kan se ut som man allerede har fått en liten effekt.

– Ut fra responsen fra Risør By og en del butikker i sentrum, har responsen vært veldig god. Vi rakk ikke å få plassert ut stolper på Sandnes/Hope i år, men dette vil komme til neste sesong, sier Mads Henrik Sandnes.

Slik virker Stolpejakten i Risør:

Man laster ned en applikasjon kalt Stolpejakten på mobiltelefon. I den ligger det et kart over området og hvor stolpene er plassert.

Når man kommer til en stolpe tar man bilde av QR-koden, og registrerer dermed at man har funnet stolpen. Det er forskjellig poeng på stolpene ut fra vanskelighetsgrad.

Man kan også skrive ned fakta på stolpen om man ikke vil laste ned applikasjonen, og deretter registrere de på nett.

Etter endt sesong vil Hope IL trekke ut noen vinnere av gavepremier blant de som har funnet alle stolpene i Risør.

Les mer på: www.stolpejakten.no