Slik blir onsdag på kammermusikkfesten!

Tine Thing Helseth tar med seg den verdensledende klarinettisten Julian Bliss, deltakerne fra blåsekurset og pianisten Sigstein Folgerø hjem til Emilie i Havnegata 3. Foto: Liv Øvland

Onsdag blir en variert dag med mange aktiviteter under kammermusikkfesten. Hjemme hos-konserter, egen boklansering og matinékonsert, i tillegg til konserter på både Hødnebø og i Risør kirke.

– Årets nyhet er Matiné på Rådhuset, en serie på tre konserter der tekst og musikk på forskjellige måter forteller en historie. Det er inspirerende å se at det nye tilbudet falt godt i smak hos publikum og at to av konsertene ble utsolgt på kort tid, sier festivalsjef Eirik Raude.

Under dagens matiné er det Årstidene i Norden som står på programmet. I denne konsertforestillingen møter Vivialdis musikk, i fiolinist Kati Debretzenis tolkning, skandinaviske sanger om årstidene her hjemme, gjennom tenoren Anders J. Dahlin som nordisk trubadur. Jan Martin Johnsen gir Vivaldi en stemme og er samtidig jokeren som leder publikum gjennom dette muntre, musikalske møtet.

Hjemme hos-konserter

Dagen byr også på hele to hjemme hos-konserter. Tine Thing Helseth tar med seg den verdensledende klarinettisten Julian Bliss, deltakerne fra blåsekurset og pianisten Sigstein Folgerø hjem til Emilie i Havnegata 3, mens Marianne Beate Kielland og cembalisten Christopher Bucknall står for musiseringen hjemme hos Eva og Pelle. — Programmet her er en overraskelse, men vi lover musisering i verdensklasse, sier festivalsjef Raude.

Boklansering og konsertsamtale

Kl.13 er det lansering av Risørboken En liten åpen by av Victor Norman. Her får vi høre forfatteren selv i samtale med Finn Holmer-Hoven. I tillegg vil det bli en hilsen fra Risør kommune, noen ord fra forlagsredaktør Lars Aase i Cappelen Damm, og selvsagt musikalske innslag. Kl.17 byr Risørs store sønn, Frode Larsen, på konsertsamtale i Kunstparken. Der snakker han med festivalgjester om årets konserter.

En juvel av en kirkekonsert

Kl.18 er det duket for konsert i Risør kirke med musikk av Mozart, Grieg og Schumann på programmet. Fiolinisten Elbjørg Hemsing byr på Griegs vakre Fiolinsonate nr.1 sammen med pianisten Georgy Tchaidze, Ann-Helen Moen synger noen av Richard Strauss’ vakreste sanger akkompagnert av Ingrid Andsnes på klaver, og oboisten Christoph Hartmann og pianisten Nils Anders Mortensen byr på Theodor Leschetizkys Variasjoner over et tema av Beethoven. Mozart er også tilbake i Risør — på denne konserten med fagottkonserten, som fortsatt må regnes som noe av det ypperste som finnes i sjangeren. Fagottisten her er Martin Kuuskmann.

Onsdagskveld på Hødnebø

Kl. 22 braker det løs på Hødnebø med Trioen POING med Maja S. K Ratkje. På denne konserten får du alt fra nasjonalsanger fra utdødde sosialiststater, poplåter fra 80-tallet, til folkemusikk og arbeidersanger fra hele verden.
– Det blir musikk og tekster av Kurt Weill og Bertolt Brecht, Alf Prøyse