En næringshage med mye pågang

Iselinn Kongsten og Camilla M. Grantham i Pågang Næringshage.

I det sommersolen bringer varme over Sørlandet har Sørlandsporten Næringshage gått over i historien. Med framover-lent holdning heter de nå Pågang Næringshage.

Tekst : Tore Myrberg Foto: Rigmor Andersen

I fjor ble det brukt mye tid på å tenke ut nye stategier for den regionale næringshagen. Det førte til ansettelsen av Camilla M. Grantham som daglig leder. Nå er også navnet endret til noe mer tidsriktig.

– Navnet er hentet tilfeldig fra en samtale vi hadde internt hvor det med entusiasme ble uttalt: «Nå har vi mye bra på gang!». Pågang ender betydning med tonefallet, og minner samtidig om pågangsmot. Alt i vår verden, sier Grantham til iRisør.no.

Flere prosjekter

Hun sier behovet for en ny drakt er et resultat av økt pågang fra alle kommunene i nedslagsfeltet. Det vil si Vegårshei, Åmli, Tvedestrand, Gjerstad og Risør kommuner.

– Vi ønsker å rette oppmerksomheten mot nettopp drivkraften og aktiviteten vår, fremfor geografiske symboler. Vårt oppdrag er å sørge for økt verdivekst i vårt distrikt.

Framover skal hele regionen få merke at det skjer mye positivt i østregionen, og at Pågang Næringshage er en motor i arbeidet.

– Vi vektlegger regionalt samarbeid på tvers av kommunegrensene og bedriftenes vegger. Vi tar også initiativ til flere egne prosjekter samt lede andre, større prosjekter. Vi vil gjerne vokse et par størrelser til, sier Grantham.

Telefon fra næringsministeren

Som en del av dette arbeidet er man i full gang med å komme seg mer ut, både til bedriftene og i fagmiljøene i Agder innen næringsutvikling.

– Vi drar oftere på bedriftsbesøk, der er vi allerede godt i gang. Vi har også invitert oss inn, og blitt invitert til å være medarrangører i regionale arrangementer. Vi styrker samarbeidet med kommunenes næringssjefer og andre sentrale aktører. Og vi vil i fremtiden dukke opp på andre og nye arenaer. Alt er en del av vår nye kommunikasjonsstrategi.

En telefon fra næringsministerens kontor viser at næringshagen er et naturlig utgangspunkt for hjelp, og da ikke bare for bedrifter.

– Det er stas å få en telefon fra næringsministerens kontor, som ønsker hjelp til å arrangere et lunsjtreff for næringsministeren kommende fredag. Vår oversikt over det regionale næringslivet slår inn her. Samtidig bistår vi med praktisk i forbindelse med arrangementet. Ja, som sagt – vi har mye pågang i næringshagen, avslutter daglig leder Camilla M. Grantham i Pågang Næringshage.