Et galleri det er verdt å lete etter

Ketil Olav Sand har brukt både sosiale medier og gode gammeldagse plakater for å trekke folk til sin fotoutstilling i Kunstparken.

Tekst og foto: Tore Myrberg

For det lille galleriet med fotokunst ligger ikke med en stor prangende inngang midt der folk går til vanlig. Sand bruker nemlig sitt eget atelier, som er en sideinngang i Kunstparken.

– Jeg har brukt Facebook og Instagram. I tillegg var det jo en artikkel i ferieavisa. Også har jeg satt ut en bukk og hengt opp plakater, sier Sand.

Med liten plass må veggene utnyttes til det fulle når det er utstilling i atelieret.

theMorandiChallenge

Markedsføringen har ført til at en god del mennesker har tatt en tur innom.

– Noen dager har det vært bra, men i den verste varmen fredag kom det kun fire personer.

Tittelen på utstillingen er «theMorandiChallenge».

– Det er skrevet i ett ord, tenkt litt som hashtag. Tittel og tema kommer av at jeg ble opptatt av den italienske maleren og skulptøren Georgio Morandi. Han malte helt enkle objekter han hadde i sitt atelier. Dette gjorde han igjen og igjen i flere tiår. Det kan høres kjedelig ut, men det skjedde noe magisk hver gang han gjorde det.

Blir hengende

Ketil Olav Sand beskriver det magiske med at Morandi brukte penselen som et filter, og tok utgangspunkt i formene. Deretter brukte han formene i bildet, men malte de gjerne annerledes.

– Som fotograf kan jeg ikke gjøre det, så jeg forbereder objektene før jeg tar bildene. Det handler om hvordan jeg setter lyset og hvordan jeg presenterer mine motiver.

Selve utstillingen til Sand holder åpent til og med lørdag. Men, det kan bli muligheter for de som ønsker å se bildene også etter dette.

– Jeg river de jo ikke ned, så folk må bare ringe meg om de har lyst til å komme på besøk, avslutter Ketil Olav Sand.