Klart for viktig hyttemøte på rådhuset

En gang i året inviterer Risør kommune hytteboere og feriegjester til et møte for å få innspill om hva man kan bli bedre på. Årets møte holdes tirsdag denne uken

Tekst og arkivfoto: Tore Myrberg

Det er ordføreren selv som leder møtet, og han mener dette er en viktig arena for både kommunen og de frammøtte.

– Hytteboere og feriegjester er viktige for oss. De legger igjen mye penger i lokalsamfunnet, i butikker, utesteder og blant lokale håndtverkere og andre tjenesteytere. Vi må derfor som kommune legge til rette for at hyttegjestene er her så mye som mulig og trives mens de er her, sier ordfører Per Kristian Lunden til iRisør.no.

Mange pleier møte

Han påpeker at det ikke bare er hyttefolket som kan dra nyttig informasjon ut av hyttemøtet.

– I noen tilfeller har også fastboende og hyttegjester felles interesser i utbyggingsoppgaver, for eksempel utbygging av vann og kloakk pluss fiber. Hyttefolket har også rett til kommunale tjenester.

De gangene man har holdt hyttemøte på rådhuset, har interessen vært upåklagelig. Mange har stilt opp, og Lunden vet litt om hva han kan forvente av spørsmål og innspill.

– Jeg regner med at en del vil kommentere renovasjon og muligheter for båtparkering i Risør sentrum. Ellers kan det bli spørsmål om utbygging av vann og kloakk.

– Ikke kravstore

Ofte har hytteområdene egne velforeninger som stiller med sine representanter. Selv om de kan være særdeles tydelige på hyttemøtene, synes ikke ordføreren at de forventer for mye av kommunen

– Jeg synes ikke hytteeierne er for kravstore, understreker Per Kristian Lunden.

Møtet holdes for øvrig klokken 18.