Stenger av de vanlige gatene for festivalen

I dag klokken 14 blir det litt vanskeligere å ta seg fram i sentrum av Risør med bil. Da stenges nemlig flere gater, slik at man kan rigge for Trebåtfestivalen.

Tekst og foto: Tore Myrberg

– Vi har kunngjort stengingen i avisa, og det er som det har pleid å være, forteller festivalleder Kari-Anne Røisland.

Hun håper folk kjører forsiktig fram til veiene stenges.

– Vi har jo ungdom på jobb i området rundt torvet, så vis hensyn. Det vet vi av erfaring at de aller flest også gjør. Og skulle man være veldig uenig, så ikke la det gå ut over våre unge frivillige i ungdomscrewet. De gjør bare jobben sin, så ta det i så fall med en av de voksne.

For de som har tenkt å bruke MF Øisang under festivalen, så er avgangene fra brygga til Fiskemottaket.

– Og nå etter klokken 14 i dag er det ikke mulig å komme ombord med bil, sier Røisland.

De som skal ta buss må være klar over at disse ikke går nedenom byen, men snur ved Rutebilstasjonen litt ovenfor Risørhuset. Det går heller ikke bybuss rundt Krana resten av uken, inkludert søndag.

Om man skal ned til byen med bil, er det viktig å vite at veien er stengt i Kragsgate ved Brasseriet. I tillegg er det stengt i Strandgata, Havnegata og på deler av Solsiden. Det er skiltet omkjøringer.

– De lokale er vant til å forholde seg til festivalene og vet hvor man kan kjøre. Og det er hele tiden mulig som gående å komme til private boliger, båter, butikker og utesteder, avslutter Kari-Anne Røisland.