Ber folk si i fra om de tilbys billig LED-belysning

Torfinn Øya ved Fiberoptisk Lys Calco AS ber folk være på vakt om de tilbys billig LED-belysning. I helgen har tyver stjålet for flere hundre tusen kroner fra bedriften.

Tekst: Tore Myrberg

Øya sier de trenger tid for å få den fulle oversikten, men at det er snakk om store mengder.

– Det vi vet er at de må ha vært her med lastebil eller ha kommet flere ganger. Og det er de mest lett omsettelige varene de har tatt med. Downlights, LED-striper, drivere og kontroller, LED-paneler og tracklight beregnet på butikker, sier Torfinn Øya.

Meld i fra

Videre på lista over stjålne produkter er det også lyskaster på alt fra 10 til 200 watt, både med fargestyring og hvitt lys.

– Kjøper du artikler med nummer som begynner på FO, FOL eller at det står Calco på merkelappen, så er det sannsynligvis fra dette innbruddet.

Han håper folk er våkne, og melder i fra til politiet eller kontakter Akland-bedriften om de har tips i saken.

– Totalt snakker vi om et volum på ca. 35 kubikk med varer. Om det ikke er kjørt rett ut av landet, bør det være mulig å finne ut av dette. Mange av varene er det bare vi som har i Norge, sier Øya.

Store konsekvenser

For Fiberoptisk Lys Calco AS får innbruddet store konsekvenser.

– En bedrift på vår størrelse blir hardt rammet av et slikt innbrudd, og vi vil sitte igjen med et enormt tap på dette. Dette betyr jo at vi plutselig ikke kan levere disse varene, noe som igjen gir redusert inntjening for bedriften.

Øye sier de lever av å levere kvalitetsprodukter som de sender samme eller neste dag til kundene.

– Nå må vi importere nye varer, og det er tidkrevende. For det er viktig for oss at kundene får kvalitetsvarer. Det er en stor jungel der ute med LED i ymse kvalitet, men vi holder oss vekk fra dette og satser på kvalitetsvarer både i LED-brikkene og driverne til disse. Alt for å få en høy standard på produktene, avslutter Torfinn Øya.