– Museumsdrift gir ikke vekst

FrP-politiker Magnus Stø Kittelsen mener det er feil å tenke museum i «Tollboden» når politiet flytter ut. Han står på sitt om at bygget bør brukes på de unge.

Tekst og arkivfoto: Tore Myrberg

Etter flere utspill de siste dagene om at det gule bygget bør brukes til å samle maritime krefter med historisk, ønsker Stø Kittelsen å ta opp igjen sitt forslag om hva som bør inn i lokalene.

– Alle idéer og innspill er bra, men nå må vi benytte muligheten til å legge handling i det alle mumler politisk om. Jeg er helt ærlig litt trist over at flertallet ikke evner å se problematikken med at en del av de unge i dag samles der det ender opp med drikking, langing, hærværk, og i noen tilfeller med ødelagt skolegang for noen få som faller utenfor, sier Stø Kittelsen til iRisør.no.

Trekker ikke unge

Han har lenge ment at «Tollboden» med sin plassering og størrelse er det perfekte stedet å samle aktiviteter for ungdom.

– Alle snakker om satsing, men gjør ikke annet enn å peke på etablerte tiltak i regi av lag og foreninger. Jeg ser på det som et helt klart kommunalt ansvar å ivareta ungdommene våre. Da tenker jeg på de som sitter hjemme, som trenger å komme mer ut av redet, de som gjør for mye, de som savner noe mer og de som ikke er spurt.

I så måte synes FrP-politikerne at det blir feil å tenke museum i «Tollboden».

– Vi vet at museumsdrift ikke trekker unge, og derfor er jeg personlig 100 prosent sikker på at det ikke vil gi en vekst for kommunen – dessverre. Vi har for øvrig et stor museum i byen fra før. Det strekker seg fra Frydendal og nedover Krags gate.

Les også:

– Nå må vi heie på Henrik Stickler

Ikke flertall

Nå vet Magnus Stø Kittelsen at det ikke er noe flertall for hans forslag blant politikerne i bystyret om å gjøre «Tollboden» om til ungdommens hus.

– Sannheten, dessverre, er at jeg sitter kun sammen med noen få i bystyret med dette ønsket. Og jeg har full respekt for at partier har prioriteringer og program de må forholde seg til. Men, om det er der det sperrer, ja da bør i aller høyeste grad de enkelte partier sine programkomiteer ta seg kraftig sammen fremover og faktisk satse på unge.

For å legge byrden på de frivillige alene mener han blir helt feil.

– Det nytter ikke å peke på jobben lag og foreninger gjør for så å plante hode i sanden å tro alt blir bra, avslutter Stø Kittelsen.

Les også:

Ønsker museum for Redningsselskapet i Tollboden