Er du den neste Aladdin?

Risør Ungdomsteater inviterer til åpen audition for ungdom i alderen 13-20 år. De trenger ungdommer til Disney-klassikeren Aladdin.

Tekst: Knut Erik Liane. Foto: Arkiv

Audition blir onsdag 28. august klokken 17:00 på Scenehuset.

– Du kan forvente ett hyggelig møte med oss regissører i et rom uten tilskuere. Der snakker vi sammen om motivasjonen for å være med i teateret. I tillegg pleier vi å ha en liten tekst som fremføres og litt sang, forteller Ola Sigmundstad.

Aldersspredning

Aladdin blir en ny musikal for Risør Ungdomsteater og Sigmundstad håper det kommer mange på audition.

– Vi pleier å åpne opp for 25-35 ungdommer, og håper at det også i år kommer flere gutter. Jeg tror at Alladin kommer til å bli en fin kontrast til Den hvite by ved Skagerak, da det blir en svært fargerik forestilling.

Han håper at noen som har vært med i Ungdomsteateret tidligere også kommer tilbake i år.

– Det blir lettere for de nye som kommer, da de kan lære og inspirerer hverandre. Vi ønsker også en god aldersspredning i gruppen.

Nye venner

Sigmundstad forteller at de som har vært med tidligere ofte opplever å få gode venner i løpet av et teater år. Dersom du ikke har noe tidligere erfaring er ikke det så farlig.

– Vi har ingen spesielle krav til forkunnskaper til dem som kommer, men det hjelper at de er interessert i å være med i et kreativt teatermiljø som innbefatter både dans, drama og sang.

Til vanlig har Ungdomsteateret øving på onsdager.

– I tillegg blir det noen øvelser i helgene utover høsten og vinteren. Selve stykket har premiere i mars 2020, avslutter Ola Sigmundstad.