Nå kan du stemme

Allerede fra mandag denne uken har du kunnet forhåndsstemme. Øyvind Bjørndal er en av de du kan møte på når du skal avgi din stemme.

Tekst og foto: Knut Erik Liane

Alle som har stemmerett skal ha mottatt ett valgkort, her finner du mye informasjon om valget og det har også en egen strekkode på baksiden som gjør det raskere å identifisere deg når du skal stemme.

– Legitimasjon må du ha med for å stemme, og valgkortet gjør det litt enklere. Du kan stemme i en hvilken som helst kommune i Norge og stemmen blir sendt med posten til riktig kommune. Det er en av fordelene med å stemme tidlig, sier Øyvind Bjørndal.

To ulike valg

I år er det kommunestyrevalget og fylkestingsvalget som skal stemmes på. Du velger selv om du vil stemme på begge valgene eller kun ett.

– Du bør tenke deg godt om før du stemmer på bare ett, når du har stemt i det ene valget er det for seint å komme med en ny stemme i det andre. Du kan også velge å avgi dine personstemmer, og i kommunestyrevalget kan du også gi personstemmer til kandidater fra andre partier enn det du stemmer på.

I Risør kan du forhåndsstemme på Kommunehuset i åpningstiden fra klokken 09:00-14:30.

– Vi kommer også til å være på Risørhuset 24. august og 31. august fra klokken 11:00-14:00. Og igjen torsdag 5. september fra klokken 15:00-18:00. Vi tar også turen innom biblioteket på Søndeled 2. september klokken 15:00-19:00.

Mer informasjon

Dersom du er usikker på hvem du skal stemme på, eller ikke vet hva de forskjellige står for, har partiene egne nettsider med informasjon.

– Du finner også informasjon på kommunens hjemmeside og på valg.no. Det er viktig å benytte seg av stemmeretten. Det er en stor del av demokratiet og lokalvalget berører den enkelte i kommunen, avslutter Øyvind Bjørndal.