Kaja sto på scenen under Arendalsuka

To dager i uka reiser Kaja Cis til Risør for å jobbe hos iRisør.no. Under Arendalsuka sto hun på scenen foran et stort publikum for å fortelle om viktigheten av å ha en jobb.

Tekst og foto: Tore Myrberg og Lisand AS

Kaja jobber på Lisand under det som kalles VTA, eller Varig Tilrettelagt Arbeid. Under sitt foredrag på scenen sa hun blant annet at hennes hverdag hadde vært kjedeligere uten denne jobben.

– Det er veldig viktig å ha en jobb å gå til. Dette ville jeg fortelle under Arendalsuka. Det å stå på scenen var ganske spennende. Jeg tenkte på om folk ville høre på det jeg hadde å si, og på hvordan tilbakemeldingene ville være, forteller Kaja Cis.

Positive tilbakemeldinger

Hun hadde liten grunn til å være bekymret, for både framføringen og tilbakemeldingene var gode.

– De på jobben var stolte over at jeg turte, og jeg har fått mange positive tilbakemeldinger.

På scenen var hun også sammen med Geir Lippestad, som er styreleder for ASVL (Arbeidsgiverforeningen for Vekst- og attføringsbedrifter). Og selv om Kaja stilte med en liten huskelapp tilgjengelig, ble det ikke brukt for den da hun slapp til bak mikrofonen.

–Det skjedde noe med meg da jeg kom på scenen. Det som ble sagt kom fra meg, og det er viktig med øyekontakt med publikum.

Kaja Cis på jobb i Risør.

Nye utfordringer
En av tingene Cis setter pris på med Lisand, er mulighetene til å prøve nye ting. For tiden er hun derfor to dager i uken i Risør, hvor hun lærer mer om å skrive saker for iRisør.no.

– Jeg tenkte at det blir en god erfaring om jeg klarer dette, og er spent på om folk synes jeg gjør en god nok jobb. Spesielt spent er jeg på det å intervjue folk og ta så gode bilder som mulig, avslutter Kaja Cis.