Gir alle gratis inngang på fredagen

Rune Hagestrand ønsker at alle skal få mulighet til å oppleve Brokelandsheiadagene. Derfor prøver han nå ut gratis inngang hele fredagen.

Tekst: Tore Myrberg

Brokelandsheiadagene begynte for noen år siden med inngangspenger, blant annet for å kunne hente inn dyrere underholdning. Men, ikke alle ønsker å betale for å besøke markedsdagene.

– Nå prøver jeg dette som et forsøk, og imøtekommer de som synes det er for ille at det skal koste noe å komme inn om de bare skal handle noe fra pølsebilen, sier Hagestrand til iRisør.no.

Samler underholdningen

Ulempen er samtidig at all underholdning legges til lørdag og søndag, hvor det fortsatt er inngangspenger for å komme inn portene.

– Det er jo slik at det uansett er lørdag og søndag som er de to store dagene. Fredagen er det mange som jobber. Samtidig er det jo åpent til klokken 20 fredag, så jeg føler vi gir folk en reell mulighet til å besøke oss.

Nå er han spent på om dette vil føre til at flere kommer til Brokelandsheiadagene.

– For de som bor nærme er jo dette en fin mulighet om man bare er nysgjerrig. Det er for eksempel ikke så lang vei opp fra Risør, så man rekker noen timer etter jobb.

Flere gode navn

Også i år er det så godt som fullbooket på markedsområdet. Og selv om dette i seg selv er en opplevelse, mener Hagestrand man bør komme i helgen når det også er underholdning fra scenen.

– Lørdag har vi Venneby-show, og det er kjent for å trekke mange folk. Dette betaler folk mye for å se andre steder, mens hos oss er det gratis for barn opp til 14 år, så det er kun foreldrene som må betale inngangspenger.

Lørdag er det også politisk debatt med toppkandidatene til fylkestingsvalget som stiller. Og ikke minst en suksess fra i fjor som er tilbake i Gjerstad.

– Torgrim Holte kommer i år også. Det tror jeg er det beste vi har hatt av underholdning på scenen. I fjor regnet det litt bort, så i år håper jeg flere får dette med seg.

Tur til Bali

Holte kommer også søndag, men er ikke alene om å underholde. Søndag ettermiddag spiller Trang Fødsel fra scenen, noe som betyr mange kjente sanger.

– Også har vi jo slik som Skal/Skal ikke. HVa det blir i år får ikke folk vite før de er oppe på scenen. Vi har også det store premieshowet hvor hovedpremien i år er en tur til Bali, så det er mange grunner til å legge neste helg til Brokelandsheia, avslutter Rune Hagestrand.

Vi gjør oppmerksom på at artikkelforfatteren er speaker under Brokelandsheiadagene.