HEL-dag for alle

Førstkommende søndag inviterer Risør kirke til HEL-gudstjeneste og gatefest. Dagen er for inkludering og de håper mange tar turen innom.

Tekst og hovedfoto: Knut Erik Liane.

HEL-dagen er en viktig dag for kirken. Den handler om å gi plass i kirken og samfunnet til alle. Med fokus på de med funksjonshemninger.

– Det er ikke alltid like lett for de som har funksjonshemning å finne sitt fellesskap. Derfor har vi en dag da vi prøver å integrere byen, menigheten og de som er tilknyttet institusjoner, sier sogneprest Inger Øybekk.

Gudstjeneste og gatefest

Øybekk forteller at det blir en inspirerende gudstjeneste, der Linken deltar med lystenning og bønnevandring. Etter gudstjenesten blir det gatefest i Kirkegata.

– I fjor var vi nesten 100 stykker på gatefesten. og vi håper det kommer mange i år også. Man trenger ikke være med på gudstjenesten for å være med på gatefesten.

I år er det bandet Sound of Happiness som står for underholdningen.

– Det er et band psykisk utviklingshemmede. De er flinke til å spre glede gjennom sang og musikk.

Foto: Inger Øybekk

Linken

Mandag var Inger Øybekk og Lill Jorunn Bredal Larsen på besøk hos Linken. Der sang de igjennom sangene som skal synges på HEL-dagen.

– De viser en spontan gleder. Jeg skulle unnet alle å være der, for det var fantastisk.

Men, invitasjonen er ikke bare til de som har noen hemninger, men heller til alle som har lyst å være med.

– Framfor Gud er vi alle like. Samme om vi har doktorgrader eller ikke kan snakke helt, avslutter sogneprest Inger Øybekk.