Måtte stenge frisvømminga på åpningsdagen

basseng svømming

Frisvømminga i Risør startet opp igjen denne tirsdagen, men det ble en kortvarig økt for de frammøtte. Noen oppdaget nemlig glasskår i bassenget.

Tekst: Tore Myrberg

Heldigvis var det ingen som tråkket i glasskåret, men de to siste timene av frisvømminga ble avlyst som følge av funnet.

– Det er bare trist med at vi finner glass i bassenget. Tidligere hadde vi en episode hvor en gutt på sju år kuttet seg opp på glass fra øl i herrebadstuen. Det ble en blodig affære, men det gikk heldigvis bra med gutten tross alt blodet. Glass i svømmehallen er veldig uansvarlig og totalt forbudt, sier Tom Hommefoss i Frisvømmingas venner.

Ny sjanse fredag

Tirsdagens hendelse ble rapportert videre til vaktmester som får en oppryddingsjobb. Men, allerede fredag kommer neste sjanse for de som ønsker å benytte seg av frisvømmingas tilbud.

– Så fremt bassenget er forsvarlig å drifte blir det tilbud med fire timer svømming, to ganger i uka. Vi er en god gjeng som står på, og da mest foreldre, som ønsker et godt svømmetilbud til alle, sier Hommefoss.

Han kan fortelle at det er morsomme ting på programmet utover høsten.

– Vi håper på litt ekstra moro framover med slik som disko og halloween. Det er litt etter som hva foreldrene ønsker. Vi har også de som ønsker å legge bursdagsfeiringen til bassenget.

Litt dyrere

En forskjell folk som kommer for å svømme vil merke, er at prisene har gått litt opp i forhold til før sommeren. Men, ikke med mer enn fem kroner.

– Vi har økt prisen litt slik at vi kan gi vaktene en liten påskjønnelse pr. vakt. Det gjør det mer attraktiv å ta vaktene, og gir oss mer stabilitet. Og de som stiller som vakter fortjener påskjønnelsen. Og selv med en prisøkning synes vi 30 kroner for en times svømming er et lavterskeltilbud, sier Hommefoss.

Han forventer en travel tid i bassenget framover.

– Erfaringsmessig er høsten en travel tid i bassenget, og det helt fram til våren. Når godværet kommer i april eller mai merker vi at ungene vil gjøre andre ting.

God folkehelse

Det er ingen stor hemmelighet at Tom Hommefoss og de andre i Frisvømmingas venner ønsker seg et nytt svømmebasseng. Og han er ikke i tvil om at det ville gitt høyere besøkstall.

– Fasilitetene er kanskje ikke så attraktive lengre, så det er kanskje på tide med en ny svømmehall. Men, det er fortsatt godt med en time eller to i både basseng og badstue. Her er det mye god folkehelse å hente, avslutter han.