Bytter navn til Bar & Grill

Promenaden er snart klar til å åpne med nytt navn og ny meny. Terje Henriksen vil at menyen og restauranten skal passe for flere.

Tekst og foto: Knut Erik Liane

Promenaden Bar & Brasserie har hatt et lite identitetsproblem. Med å bytte navn til Promenaden Bar & Grill håper de å være mer tydelige på hva de kan tilby.

– Vi er fortsatt et rent brasserie, men det ble litt for fint. For å understreke at det er kjøtt vi vil være best på har vi nå valgt å bytte navn til Bar & Grill. Vi har ikke lyst å være noe jålested, så jeg håper dette kommer til å fenge flere, sier Terje Henrik Henriksen.

Tørrmodnet kjøtt

Det er ikke bare navnet som blir nytt, også menyen får en oppfriskning. Blant nyhetene er tørrmodnet kjøtt.

– Tørrmodnet kjøtt har en fantastisk og intens smak. Derfor hadde vi veldig lyst å ha det på menyen. Da vi undersøkte om vi skulle kjøpe det inn fant vi ut at det ble for dyrt. Istedenfor har vi valgt å investere i vårt eget tørrmodningsskap slik at vi kan lage det selv.

Han forteller at grunnen til det blir så dyrt skyldes væsketap og redusert vekt.

– I bunnen av skapet ligger det saltblokker og det er kjøttets egne enzymer som tar for seg prosessen. Dette gjør kjøttet veldig mørt, I tillegg trekkes blodet inn i kjøttet og gjør at det får en mer intens smak.

Ny meny og mer valg

Det er også noen endringer på menyen. Blant annet har de valgt å fjerne lunchmeny og isteden servere alt på menyen hele åpningstiden.

– Gjestene kan nå velge fritt mellom alle rettene. Og vi legger opp til at folk kan velge mer selv. De kan velge saus, type potet og slike ting. Vi vil ha et bredere tilbud vi håper passer til flere, og at man skal kunne få en middag for litt under 200,-.

Promenaden ønsker å trekke inn flere barnefamilier, så de har satt opp noen barneretter de håper kan friste.

– Det er ofte barna som velger hvor man skal spise, og vi ønsket ikke å avfeie dem bare med pommes frites. Derfor har vi laget en ordentlig barnemeny. Den består av litt mindre porsjoner med alt fra pasta til burger, men også en real kjøttmiddag.

Vinteråpent

Henriksen forteller at de egentlig hadde tenkt å holde stengt i vinter, men gjør dette som ett forsøk på å lokke inn gjester også på den kalde årstiden.
– Skal vi klare å ha åpent om vinteren må folk bruke oss, men det nytter ikke å sitte og surmule. Vi må heller gjøre noe som gjør oss såpass gode og fristende at folk vil bruke oss selv på vinteren. Er det bra nok så tror jeg folk kommer. Vi prøver derfor en vinter til med ett nytt konsept.

Promenaden Bar & Grill åpner torsdag 19. september og holder åpent på torsdager, fredager og lørdager.

– Viser det seg at dette er noe folk vil ha holder vi også åpent på onsdager, avslutter Terje Henrik Henriksen.