Nå er det kun 99 dager til jul

Mona Mathiesen Bråtane og Elisabeth Vegerstøl er i full gang med å få på plass de første julevarene.

Noen trekker på smilebåndet, andre rister oppgitt på hodet. Uansett er det et faktum at de første julevarene er på plass hos Europris i Risør.

Tekst og foto: Tore Myrberg

Med godt over tre måneder igjen til julaften, kan man lure på hvorfor Europris henter fram nisser og julepynt allerede i midten av september. Butikksjef Kenny Aslaksen har svaret.

– Den største grunnen til at jula bli tatt ut nå, er for å få ut det vi har igjen fra i fjor før årets levering kommer. Det er MYE julevarer på vei nå. I tillegg skal vi danne en sinnssyk julebutikk i år, og det tar litt tid, sier Aslaksen.

Har solgt allerede

Hos de ansatte får vi vite at det allerede er solgt julevarer denne høsten, og butikksjefen bekrefter at kundene kommer når varene settes ut.

– Nå har jeg jobbet i Europris i snart 10 år, og det slår aldri feil. Folk starter å handle med engang varene kommer ut. Og mange danner seg en «handle-liste» på hva de skal handle når de skal ha fram jula.

Samtidig innrømmer han gladelig at det er de som reagerer på den tidlige julesatsingen.

– Selvfølgelig får vi mange reaksjoner. Noen klager, andre synes det er helt topp. Jeg svarer de fleste at jeg ikke kunne klare å vente lenger og at jeg skal love tidlig julestemning i Risør. For selv om vi har hatt en utrolig god sommer, er det jula som er den største sesongen vi har, sier Aslaksen.

Ikke bare jul

Det understrekes imidlertid at julevarene har sin tilmålte plass enn så lenge. For det er også mye annet av sesongvarer som er på vei inn dørene hos Europris i Risør.

– Vi venter inn alt av vintervarer nå, og har blant annet fått tak i et godt parti med bjørkeved. Faktisk hele 1300 sekker. Så jeg håper de som har etterlyst dette tidligere kommer tilbake og handler nå.

Aslaksen har tall på at folk er flinke til å komme tilbake for å handle, og at det stadig kommer nye kunder. Hittil i år har Europris i Risør registrert 6000 flere handlende kunder enn til samme tid i fjor.

– Jeg må få lov å takke alle som handler hos oss. Målet vårt er å hindre handelslekkasje fra byen. Og vi har tilgang til mange flere varer enn det vi har inne i butikken, avslutter Kenny Aslaksen.