Vil slippe salting og strøing

Elektro Skagerak er i ferd med å fullføre legging av varmekabler utenfor Frelsesarmeens lokaler. Dermed kan gående gå trygt på enda et fortau i Risør til vinteren.

Tekst og foto: Tore Myrberg

Det er Frelsesarmeen Eiendom som eier bygget og som står for investeringen. Gyda Hansen i Frelsesarmeen i Risør er glad for det som nå blir gjort.

– Det er mange som har lurt på hvorfor det har vært gravd opp, og det handler om varmekabler. Dette gjør vi for at det skal være godt å gå utenfor lokalene, og for at vi skal slippe skuffing og strøing, sier Hansen.

Har ansvar

Alle huseiere i sentrum har et ansvar for at det er trygt å gå på fortauet utenfor eiendommen også om vinteren.

– Mange benytter dette fortauet, og vi har ansvaret for å holde det ordentlig. Med varmekabler blir det enklere. Tidligere gikk det med mye salt for å holde det bart.

Hansen forklarer samtidig at det er ikke er pengene man samler inn som brukes på investeringer som dette.

– Heldigvis ser det ut til at folk flest skjønner nettopp det. Det er Frelsesarmeen Eiendom som tar investeringene og som jo også er ansvarlig.

Brukes riktig

Det er for øvrig langt flere fortau i Risør hvor det er lagt ned varmekabler. Flere av disse er ikke bruk om vinteren, da huseier synes det fort blir litt kostbart.

– Vi har fått beskjed om at det handler mye om å bruke varmekablene riktig. Og det er jo viktig for oss at også de som skal på besøk til oss kan gjøre det på en trygg måte, avslutter Gyda Hansen.