Håper på flere lagkamerater

Fra venstre: Knut Øyvind Lund, Felix Melvin, Nicolay Sjaavaag, Håkon Olsen, Filip Jacobsen, Didrik Syrdal Tronstad og Iver Backe Hudalen.

Det er mange ting å velge mellom av aktiviteter for barn og unge i Risør. Nå håper Nicolay (12) at flere velger å bli med på innebandy.

Tekst og foto: Tore Myrberg

Hver mandag stiller Niclay Sjaavaag opp på trening i Risørhallen. Men, om det ikke kommer til noen flere spillere kan man risikere at det er for få spillere til å kunne stille lag til kamp.

– Vi må være seks spillere for å stille lag, så vi er litt få. Nå håper jeg det kan komme flere, for jeg har lyst til å spille kamp, sier Sjaavaag til iRisør.no.

Liker lagidrett

Da høstsesongens treninger kom i gang var de kun fire spillere på lag J/G 11-12, det vil si for de i 6.- og 7. klasse. På forrige trening kom det på plass en spiller til, og denne mandagen var det to nye innom for å se om dette er noe for dem.

– Vi har spurt flere kamerater på skolen, så det er to nye her i dag. Innebandy er en fin idrett, og jeg liker godt at det er en lagidrett, forteller Nicolay.

Leder i Risør Innebandyklubb, Erik Nilsen, ser fordelene i at innebandy ikke er den største idretten i Risør.

– I Norge og i Agder er jo innebandy en litt liten idrett, men de som holder på har det veldig kjekt. Kanskje er det nettopp det at det er en litt liten idrett som gjør at trivselen er høy og ambisjonene er moderate. Resultatet er en aktivitet som gir kjempegod trening med høy intensitet, lek med kølle og ball og mye moro, sier Nilsen.

Lov å prøve

Den lokale innebandyklubben har fokus på å ha et tilbud som gir barn og unge en sunn og god aktivitet uten å bli alt for seriøst.

– Det blir mye spill med kølle og ball i en idrett som gir lite skader. Klubben vår har ukentlige faste treninger og de som har lyst kan bli med på kamper mot andre klubber. Man trenger ikke ha spesielle egenskaper for å være med på innebandy. Dette er en aktivitet hvor man kan bli god uten å være spesielt rask eller sterk, sier Nilsen.

Han oppfordrer de som er nysgjerrige til å ta en tur innom på en av treningene for å se eller prøve.

– Det er helt gratis å prøvespille noen ganger og dersom du blir med i klubben er kontingenten lav og dugnadsarbeidet minimalt. Vi er en klubb med lave skuldre men brede smil.

Plass til flere

Pr. i dag er det et aktivt lag for de på ungdomsskolen, hvor det trenes to ganger i uka, og et aktivt lag for de i 6.- og 7. klasse. Klubben er imidlertid gjerne behjelpelig om det er noen som ønsker å starte lag for noen utenfor disse aldersgruppene.

– All trening er per i dag organisert av foreldre som trenere, og styret i klubben vil hjelpe til med organiseringen av nye lag og treninger dersom noen foreldre melder seg. Vi har utstyr og halltid til alle som vil være med. Det eneste barna trenger er gymtøy og innesko.

Nilsen håper spesielt man får nok spillere på det yngste laget som skal ut for å spille kamper.

– Vi ønsker alle barn og unge velkomne, og spesielt fra 3.- til 7. klasse. Vi har god erfaring med at gutter og jenter spiller sammen og det er vanlig også i de andre klubbene vi møter så bare kom alle gutter og jenter så kan dere få prøve innebandy, avslutter klubblederen.