Håper små og store deltar i ny løype

Kommende fredag starter Risør Festuke opp med det tradisjonelle «Barneløpet». Men, alt følger ikke det tradisjonelle denne gangen.

Tekst og foto: Tore Myrberg

For etter mange år med rundeløype i Urheia, har arrangøren valgt å legge årets barneløpet til en helt annen løype.

– Etter så mange år i Urheia ønsket vi å gi de som er med en ny løype å gå. Nå blir det en runde blant annet i triathlonløypa der vi skal ha barnemaraton. På den måte får vi vist mer av byen. De skal også via Kamperhaug og gjennom Knivstikkersmauet, forteller Jan Einar Henriksen i Risør festuke.

En tur for alle

Som vanlig håper Henriksen at både barnehager og SFO stiller opp, og det gjerne fra hele østregionen. I tillegg vet man at det kommer barn ned til Risør på høstferie, som synes det er gøy å være med på barneløpet.

– De siste årene har det vært med rundt 200 deltakere. Nå prøver vi aktivt å få også de som ikke lengre er barn. Så alle barn, uansett alder, fra 0 til 100 er velkommen til å være med.

Eneste forskjellen som gjøres er at barne får en premie for å delta. Dette til tross for at det er gratis å delta.

– Barna får et diplom og en gave fra sparebanken. Også blir det smoothie og frukt fra Kiwi og pølser og drikke fra festuka.

Kultursjefen åpner

Barneløpet er åpningen på Risør Festuke, og i år kommer kultursjef Torolf Kroglund for å åpne det hele.

– Det setter vi pris på, og vi håper han har satt av tid til å bli med å gå runden etterpå. Uansett er alle velkommen til å bli med førstkommende fredag, avslutter Jan Einar Henriksen.