– Jeg skal jakte på deg når jeg er edru

En mann i slutten av 40-årene må en snau uke før julaften møte i Aust-Agder tingrett etter at han slo en vekter i magen i Risør under trebåtfestivalen.

Tekst: Tore Myrberg

Episoden skjedde utenfor Hukken natt til 2. august, og politiet fikk pågrepet på stedet mannen det nå er tatt ut tiltale mot.

I tillegg til å ha slått til vekteren, skal mannen også ha truet vekteren med at han skulle få juling på et senere tidspunkt, og at han framover burde se seg over skuldra.

I følge tiltalen skal truslene ha gått på følgende:

«jeg husker deg veldig godt jeg, neste gang jeg ser deg, skal du ikke få gå så lett unna’, ‘jeg skal møte dere en og en jeg… nå skal vi se, jeg skal ta dere en og en jeg’, ‘jeg husker trynet på dere jeg’, ‘jeg tror at vi må møtes alene, så skal jeg jakte på deg når jeg er edru, så skal du f*** meg få bli slått’, ‘det er bare å begynne å se deg over skuldra, jeg har venner og jeg, 10-15 venner er på min side, fy f*** dere har gjort så mye dumt i kveld’ og uttalte han to ganger ‘hvis jeg treffer deg alene her i Risør, helt alene, at du er uten vaktene dine, så skal vi se hvor tøff du er’.»

Truslene var skikket til å fremkalle alvorlig frykt.

På toppen av dette er vedkommende tiltalt for å ha kjørt i påvirket tilstand i slutten av september i år. Denne turen endte av vegen og ned mot en hekk, slik at det oppsto personskade på bilføreren.