Kommer kundene i møte med langåpent

En rekke butikker i Risør by vil fra og med kommende uke prøve å komme kundene i møte med å utvide åpningstiden ytterligere på torsdager.

Tekst og foto: Tore Myrberg

Mens man fra til nå stort sett har hatt langåpent til klokken 18, vil det som et prøveprosjekt holdes åpent til klokken 20 fra og med førstkommende og fram til jul.

– Kundene har lenge etterspurt lengre åpningstider, så nå håper vi at de ser at vi prøver å møte noen av deres ønsker, sier Wenche Olsen hos Havfruens hjørne.

Gøy å prøve

Lista over næringsdrivende som har blitt med er lang. Så langt er det ti butikker som utvider med to timer på torsdager. Havfruens Hjørne, Mademoiselle, Kenza, Ringo Leker, Embla, Risør Sko, Lindstøls bokhandel, Galleri Nylund Larsen, Lille Hvite Interiør og Ths Juells eftf.

– Det viser at vi har fått med en god del bedrifter på dette, og det er gøy. Det er mange butikker som ønsker å prøve dette fram til jul, sier Olsen.

Daglig leder Unni Olimb Norman i Risør By AS, sier disse kommer i tillegg til de næringsdrviende som allerede har åpent etter 18 på torsdager.

– Det er allerede matbutikker, kiosk og servingssteder som holder åpent på denne tiden, sier hun.

Rekker mer

Wenche Olsen er spent på hvordan den nye åpningstiden vil slå ut. For torsdagene er i utgangspunktet ikke den beste dagen før man starter prøveordningen.

– Det kan være vi får flere ut på byen for å handler når de rekker å spise middag etter jobb, og det fortsatt er tid til å ta en handeltur.

Samtidig er hun klar over at det kan ta tid før folk blir vant til nye åpningstider.

– For å gjøre det litt ekstra attraktivt å benytt disse langåpne dagene, vil det bli lagt opp til noen ekstra tilbud. Tema og kampanjer skal gjør det lurt å komme på torsdagene for å handle. Og skulle det ikke passe da heller, har vi jo åpent til 15 på lørdager, avslutter Wenche Olsen.