Trompetspiller inn i kunstnerisk ledelse

Tine Thing Helseth. Foto: Liv Øvland

Trompetisten Tine Thing Helseth trår inn i Risør kammermusikkfests kunstneriske ledelse fra og med festivalen neste år.

Det skriver Risør Kammermusikk i en pressemelding. Festivalsjef Eirik Raude er godt fornøyd med «signeringen».

– Med Tine har vi fått med en sterk kunstner med stort engasjement for festivalen. Hun har i mange år jobbet på den store internasjonale musikkscenen og knyttet kontakter som kommer til å bety mye for Risør kammermusikkfest, sier festivalsjef Eirik Raude.

Festivalen har nå et kunstnerisk team som skal få på plass festivalens program de neste tre årene. I tillegg til Thing Helseth består temaet av Risørs egen Frode Larsen (fiolinist og NRK-profil), dirigent Christian Eggen og naturlig nok festivalsjef Eirik Raude.

I 2020 feirer Risør kammermusikkfest 30-årsjubileum. I tillegg til internasjonale toppsolister, reetablerer festivalen også Risør Festival Strings, som var en viktig del av festivalen frem til 2011. Som tidligere skal orkesteret bestå av Norges aller beste unge strykere, hovedsakelig i alderen 20 – 25 år.

Risør kammermusikkfest, som er en privat stiftelse, ble første gang arrangert i 1991 og har som formål å arrangere en årlig kammermusikkfestival med høyt kunstnerisk nivå. Slagverkeren Eirik Raude tok over som festivalsjef i 2016. Festivalen i 2020 blir arrangert i perioden 23.–28. juni.